Osmaneli'nde 500 Bin Metrekarelik Alana 'Ögretmenler Parki' Yapiliyor

Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin, ilçelerinde 500 bin metrekarelik alana egitimciler ansina ‘Ögretmenler Parki’ yapilacagini ifade ederek, “Parkimiz içinde ögretmenlerimizin isimlerini tasiyan tesisler insa edecegiz” dedi.

Osmaneli'nde 500 Bin Metrekarelik Alana 'Ögretmenler Parki' Yapiliyor
Bilecik’in Osmaneli ilçesine 500 bin metrekarelik alana egitimciler ansina ‘Ögretmenler Parki’ yapilacak. Osmaneli Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre Sakarya Nehri kiyisina yapilacak olan Ögretmenler Parki 30 bin metrekarelik bir sahil seridini kapsayacak. 75. Yil Anadolu Lisesi’nden baslayacak olan parkta egitimciler için ögretmenevi, 10 yatak kapasiteli otel, restoran, toplanti salonu, spor tesisleri, bisiklet ve yürüyüs yollari, park, meydan, antik tiyatro, agaçlandirilmis özel alanlar, su sporu alanlari, piknik ve park alanlari gibi birçok tesis bulunacak.

500 bin metrekarelik parka 500 bin adet agaç hedefi için yatirimlarin sürdügünü belirten Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin, “Bir egitimci ve ögretmen evladi olarak, bizlerin yetismesinde büyük emegi olan egitim camiamiz ve çok degerli ögretmenlerimiz anisina büyük bir park yaparak, onlara olan vefa borcumuzun az da olsa bir kismini yerine getiriyoruz. Parkimiz içinde çok degerli ögretmenlerimizin isimlerini tasiyan tesisleri insa edecegiz. Osmaneli Belediyesi olarak egitime ve ögretmenlerimize verdigimiz degerin yansimasi olan parkimiz ilçemiz için hayirli olsun. Bir yil içinde tamamlayacagimiz tesislerimizle ögretmenler ilçemizde kalici olacak” dedi.

Kaynak: İHA