Okuma Yazma Bilmeyen Kadinin 'Banka Personeli Adima Kredi Karti Çikartip Harcama Yapti' Iddiasi

Kartal’da yasayan emekli bir kadin, yaklasik 3 yil önce ilçede bulunan Denizbank subesine giderek hesabini tasidi. Yaklasik 1 yil önce de ayni subeye gidip kredi çeken kadina banka görevlileri geçmise dönük 3 bin 800 TL kredi karti borcu oldugunu söyledi. Okuma yazma bilmeyen ve bankadan kredi karti almadigini belirten yasli kadin, hesap açtirdigi sirada banka görevlisinin kendi adina kredi karti çikartip kullandigini iddia etti.

Okuma Yazma Bilmeyen Kadinin 'Banka Personeli Adima Kredi Karti Çikartip Harcama Yapti' Iddiasi
Kartal’da yasanan olayda, okuma yazmasi olmayan ve emekli maas hesabi bulunan 57 yasindaki Hava Akçal, iddiaya göre, Denizbank Soganlik subesine 3 yil önce giderek maas hesabini tasidi. Geçen sene ise ayni bankaya giderek 30 bin TL’lik kredi basvurusu yapan ve krediyi çeken Hava Akçal ve oglu Murat Aydin’i, 10 gün sonra banka görevlileri arayarak ‘Hava Akçal adina 3 bin 800 TL kredi karti borcu oldugunu’ söyledi.

Bankaya giderek bankadan kredi karti çikarmadigini ve kullanmadigini ifade eden yasli kadin, banka görevlilerinin ‘bir banka personelinin müsteri adina kredi kartini çikarttigini ve kendisinin kullandigini’ iddia etti.

Olaydan birkaç gün sonra, banka görevlilerinin çagirmasi üzerine subeye saat 17.00’den sonra giden Hava Akçal’a çalisanlar tarafindan elden bin 410 TL verildi ve parayi aldigina dair Akçal’in imzasi alindi. Hava Akçal, bilgisi olmadan adina kredi karti çikarildigini ve kullanildigini, bu sebepten dolayi kredi karti borcunu ödemedigini ve bu durumdan magdur olugunu dile getirdi.

“Bankaya kredi basvurusu yaptiktan sonra olmayan kredi karti borcu çikti”

Konu hakkinda konusan 57 yasindaki Hava Akçal, “3 yil önce ben emekli maasimi bu bankaya tasidim. Simdiye kadar hiçbir problem yoktu. Bu sene bankaya kredi basvurusu yaptiktan sonra olmayan kredi karti borcu çikti. Kullanmadigim, almadigim kredi kartinin almis oldugumu, kullanmis oldugumu ve ödemem gerektigini banka görevlileri söyleyip itiraz ettiler. Ayin 10’unda banka yetkilileri beni arayarak bankaya çagirdilar. Banka müdürü ile görüstüm. Saat 5’te ben bankaya geldim. Banka müdürü ile görüstüm. Müdür paranin bir miktarinin geri yatirildigini söyledi.

Parayi bana iade edeceklerini söylediler. Kagitlari imzaladiktan sonra Bin 400 TL verdiler bana. Çeken kisi kullanilan kredi kartinin parasini bir miktarini geri yatirmis. Su an çok magdur durumdayim. Ben banka çalisanlarindan süpheleniyorum. Ben kredi kartimi almadim. Banka personelinin yapmis oldugunu düsünüyorum. Yetkilerden yardim istiyorum” dedi.



“Hiç kullanmadigim bir parayi neden ödemek zorunda kalayim”

Olaya tepki gösteren oglu Murat Aydin ise “Bankadan 3 yildir annem emekli maasini çekiyor. Geçen aylarda bir kredi basvurusunda bulunduk. Kredimiz onaylandi. Krediyi çektikten sonra annem aranmis, bankada bir kredi karti borcumuzun olduguna dair. Annemin Kredi karti hiçbir sekilde olmadi. Annemin okuryazarligi yok zaten. Bütün islemlerini banka çalisani sube arkadas yapiyor. Ve maalesef ki bu sube arkadas bizim gibi bir kaç kisiye daha bu olayi yapmis. Biz ögrendikten sonra ortaya çikti. Arkadas habersizce kredi karti çikarttiriyor. Ve bu kredi kartini belirli araliklarla belirli sekilde subeden çekiyor, yatiriyor, çekiyor, yatiriyor. Buradaki amaci biz bilmiyoruz. Artik neye yardim yapiyordu veya parayi nereye kullaniyordu? Bu olay ortaya çikinca banka bunu örtbas etmek için annemi saat 5’ten sonra özellikle banka müdürü arayip ‘subeye gelin bir görüselim’ deyip çagirdi. Biz bu zamana kadar muhatap bulamadik. 5’ten sonra annem geliyor, annemin eline bu olayi kapatmak için bin 410 lira sikistiriyorlar. Ama ‘geriye kalan 3 bin 170 bakiyeyi siz ödemek zorundasiniz’ diyorlar. Bugün de subeye geldigimizde sube çalisani arkadasin agzindan kaçirmasiyla maalesef sube çalisaninin subeden bu islemleri yaptigini ve sube çalisaninin artik bankayla iliskisinin kesildigini bize açikladilar. Biz de diyoruz ki ‘bu borcu kim ödeyecek’, ‘Siz ödeyeceksiniz’ diyorlar. Ben çekmedigim bir parayi, subede çalisanin yaptigi bir hirsizligi ben neden bir vatandas olarak ödeyeyim” diye konustu.

Öte yandan, banka görevlileri ise konuya iliskin basin mensuplarinin sorularini cevapsiz birakti.
Kaynak: İHA