Kirikkale'de Halk Egitim Kurslarinda 85 Bin Kisiye Egitim Verildi

Kirikkale’de halk egitim merkezlerinde açilan kurslarda 85 bin kisiye egitim verildigi belirtildi.

Kirikkale'de Halk Egitim Kurslarinda 85 Bin Kisiye Egitim Verildi
Kirikkale Vali Yardimcisi Ender Faruk Uzunoglu Baskanliginda Il Hayat Boyu Ögrenme Komisyon toplantisi düzenlendi.

Halk Egitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantida konusan Millî Egitim Müdürü Hayati Telefoncu, hayat boyu ögrenme etkinlileri çerçevesinde bireylerde egitim faaliyetleriyle birlikte bilgi ve becerinin daha da gelistirildigini söyledi.



Ögrenmenin her birey için önemli bir kazanim olduguna dikkat çeken Telefoncu, "Ögrenme besikten mezara kadar devam eden bir süreç ve belli bir yasa ve ortama bagli olmaksizin her yasta ve her yerde gerçeklesebilir. Bizler bu konuda vatandaslarimiz için egitim programlarini uygun ortamlarda hazirlayarak gereken her imkani sagliyoruz" dedi.

Kentte farkli alanlarda sene basindan itibaren bin 80 kursun açildigini hatirlatan Telefoncu, "Halk egitimi merkezlerimiz araciligi ile bu yil içerisinde 28 bin 162 kursiyerimize egitim verdik. Son 3 yilla birlikte farkli dallarda yaklasik 85 bin kisiye egitim vermis olduk. Bu faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Arkadaslarimizla birlikte ihtiyaç duyulan konularda vatandaslarimizin yararina olacak kurs ve seminerleri uygun zamanlarda koordine ederek daha çok kisiyi bilgilendirme ve beceri kazandirma amaci tasiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA