Kayseri Milletvekili Dursun Atas Açiklamasi

IYI Parti Kayseri Milletvekili Dursun Atas, düzenledigi basin toplantisinda, “Seçime su anda 9 ay kaldi. 9 aylik süre içerisinde biz yine vatandaslarimizin içerisinde olacagiz ve vatandaslarimizin sorunlarini dinlemeye devam edecegiz. Bizim iktidarimiza 9 ay kaldi” dedi.

Kayseri Milletvekili Dursun Atas Açiklamasi
Milletvekili Dursun Atas gazetecilere gündeme dair açiklamalarda bulundu. Seçime 9 ay gibi bir sürenin kaldigini ve 9 ay sonra seçimi kazanarak, hükümet olacaklarini söyleyen IYI Parti Kayseri Milletvekili Dursun Atas,

“Seçime su anda 9 ay kaldi. 9 aylik süre içerisinde biz yine vatandaslarimizin içerisinde olacagiz ve vatandaslarimizin sorunlarini dinlemeye devam edecegiz. Bu sorunlara da çözüm üretmeye çalisacagiz. Anketler yayinlaniyor ve partimizin geldigi nokta ortada. Herkes görüyor anketleri. Bizim iktidarimiza 9 ay kaldi. Esas söylemek istedigim su ki; seçime 9 ay gibi bir süre kaldi. Anketleri sizde görüyorsunuz. Onlarda görüyorlar ve bizde görüyoruz. Biz artik iktidara geliyoruz. Ne sivil toplum kurulularina bir baski yapilacak. Ne STK’larin baskanlarina, yöneticilerine, ne sizlere ve ne de is adamlarina baski yapilacak. Insallah ülke refaha, huzura erecek. Insanlarin bölünmedigi, parçalanmadigi birbirleriyle kucaklastigi, hiçbir ayrimin olmadigi bir Kayseri’yi hep birlikte yasayacagiz. 9 ay daha sabirli olmanizi bekliyorum” ifadelerini kullandi.

“700 milyon TL’lik bir camiye ihtiyaç var mi?”

700 milyon TL bütçesi ile Kayseri gündemine oturan cami hakkinda açiklamalarda bulunan Atas, “Kayseri’de bir cami meselemiz var. Ülkenin içerisinden geçtigi durum belli. Köylere, ilçelere kadar gidiyoruz. Vatandasin arasindayiz. Vatandasin zor durumda oldugu bir ortamda, caminin 700 milyon TL gibi bir rakama mal olacagiz söyleniyor ama bunun teknik kismina baktigimizda müteahhitlerle veya bu isi bilen insanlarla konustugumuzda bize bunun daha fazlaya mal olacagi söyleniyor. Iktidar tarafindan da bu caminin bir hayirsever tarafindan yaptirilacagi söyleniyor. Eger hayirsever tarafindan yapilacaksa niye belediye tarafindan ihaleleri yapiliyor? Biz camiye karsi degiliz. Camiler yapilsin. Biz Kayseri’de ne kadar cami oldugunu da biliyoruz. Ancak kimine göre 20 bin kisilik kimine göre 13 bin kisilik bir camiye orada gerçekten ihtiyaç var mi? Hele ki 700 milyon TL’lik bir camiye ihtiyaç var mi? bunu kamuoyunun takdirine birakiyorum. Biz siyasi sorumluluk içerisinde önümüzdeki süreçte telafisi mümkün olmayacak bir konuyla karsilasmamak için de bugün burada sizlerin huzurunda not düsüyorum. O alanda 20 bin kisiyi tasiyacak bir caminin imar düzenlemesinin olmadigini ben biliyorum” diye konustu.

GES konusunda yanlistan dönülmesi gerektigini ifade eden Atas, “Is adamlarinin GES konusu var su anda Kayseri’de çok büyük bir problem. 2 gün önce ben bunlari meclis gündemine tasidim. Kayseri’de 1 milyar dolara yakin bu isle ilgili bir yatirim söz konusu. Maalesef 2019 yilinda çikan kararname ile 10 yil alim garantisi verilerek bu isler yapilmis. Fakat tam ortasindayken, bir kural degisikligiyle milletin elektrigine veya parasina çökülme gibi bir durum söz konusu. Bunu is adamlarimiz bize iletti. Bunun üzerine çok fazla siyaset yapmadim. Yapmamaya da çalisiyorum” dedi.

“Kayseri’de tekli egitime geçilememesinin sebebi 30 bin Suriyeli ögrenci”

Kayseri’de 2 yildir tekli egitime geçileceginin sözünün verildigini ancak insaatina baslanan okullarin tamamlanamamasindan ve yüksek sayida Suriyeli ögrenci olmasindan dolayi tekli egitime geçilemedigini dile getiren Dursun Atas, “Kayseri’de tekli ögretim sistemine geçilecekti. Iktidar bunun 2 yildir sözünü veriyor. 70 civarinda da okul yapiliyordu. Su anda bütün okullar durmus durumda ve bu okullarin tamami su andaki ekonomik kriz nedeniyle, maliyetlere gelen yüzde 400-500 artislar nedeniyle müteahhitler bu islerini birakmis durumda ve birçoguyla mahkemelik olmus durumdalar. Yine bu caminin parasiyla bu okullar bitirilebilirdi. Buna da belediye el atabilirdi. Aldigim bilgilere göre Kayseri’de 30 bin civarinda Suriyeli ögrenci oldugundan bahsediliyor ki bu bilgiler dogru. 30 bin Suriyeli bugün Kayseri’de egitim görmüyor olsaydi. Su anda tekli sisteme Kayseri geçmis olacakti. Bunlar devamli halktan saklaniyor. Milletin bunlardan bilgisi yok ama her seye ragmen eger onlarda egitim göreceklerse bu 70 adet okulun tamamlanmasi lazimdi” ifadelerini kullandi.

KTO seçimleri hakkinda konusan Milletvekili Dursun Atas sözlerini su sekilde tamamladi:

“Ticaret Odasi seçimleri var. Ticaret Odasi seçimlerinde de duyuyoruz. Önce birileri çikartiliyor. Daha sonra el öptürülüp, vazgeçirtiliyor. Bunlar Kayseri’de konusuluyor. Iktidar oldugumuzda da çikartmayacagiz. Muhalefette de çikartmiyoruz. Elbette ki bizim IYI Parti üyelerimizin gönlünden geçen birisi vardir ve onlara gidip oy vereceklerdir. Emim olun ki 9 ay sonra onlarda rahatlayacak. Onlarda böyle devam etsinler. Bizim sadece onlardan isteyecegimiz ve onlarin yapacagi is su; kendi üyelerinin sorunlari neyse bize tasimalari ve bu sorunlari çözmemiz için bizden talepte bulunmalari. Bize baski kurmalarini isteyecegiz. Baska türlü onlardan hiçbir beklentimiz olmayacak.”
Kaynak: İHA