Hayvanlarin Saldirisina Ugrayan Karaca Yavrusu Koruma Altina Alindi

Ordu’nun Ünye ilçesinde hayvanlarin saldirisi sonucu yaralanan karaca yavrusu, tedavisinin ardindan koruma altina alindi.

Hayvanlarin Saldirisina Ugrayan Karaca Yavrusu Koruma Altina Alindi
Ilçenin Inkur Mahallesi’nde yasayan hayvansever Mehmet Çiçek, ormanlik alanda yarali karaca yavrusu buldu. Karacanin durumunun agir oldugunu anlayan Mehmet Çiçek, olayi Doga Koruma Milli Parklar Ünye Sefligine haber verdi. Kisa süre içerisinde olay yerine gelen ekipler karaca yavrusunu tedavi ettirmek üzere veteriner hekimlere teslim etti.

Yapilan ufak ameliyat sonrasi karaca yavrusunun saglik durumuyla ilgili bilgi veren Veteriner Hekim Ali Güngör, “Vahsi hayvan saldirisina ugrayan karacamiz yarali bir sekilde klinigimize ulasti. Bizlere ulastiran duyarli vatandasimiz Mehmet Çiçek vasitasiyla getirildi.

Doga Koruma Milli Parklar Ünye Sefligi tarafindan bize getirildi.

Burada yapilan tedavi ve müdahaleler sonrasi teslim edecegiz. Su an gayet iyi. Ameliyatini ve tedavisini tamamladik. Genel durumu stabil ve iyi olacagini düsünüyoruz. Tedavi sürecinin tamamlanmasinin ardindan dogaya salinacak” dedi.

Doga Koruma Mili Parklar Ünye Sefi Saygin Yildirim ise “Inkur Mahallesi’nde duyarli bir vatandas tarafindan bizlere teslim edilen karacamizi veteriner tedavisine getirdik. Ilk müdahalesini yaptilar. Yarasina burada dikis atildi. Biz de Doga Koruma Milli Parklar olarak karaca yavrumuzun kalan tedavisini yaptirmak üzere Ordu’da anlasmali veterinerimize götürüyoruz. Karaca yavrusu tamamen iyilestikten sonra tekrar dogaya salacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA