Gazioglu'ndan BUÜ Hastanesi'ne Bir Yardim Daha

Bursali hayirsever is insani Sabahattin Gazioglu, Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) ve Üniversite Hastanesine verdigi desteklere bir yenisini daha ekledi. Üniversiteye bugüne kadar hastane binasi da dahil olmak üzere çok sayida yardim yapan Gazioglu, doktorlarin ricasi üzerine Çocuk Gastroenteroloji Bilim Dali’na güncel degeri 3 milyon TL’yi asan “video endoskopi ve kolonoskopi sistemi” bagisladi.

Gazioglu'ndan BUÜ Hastanesi'ne Bir Yardim Daha
BUÜ Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Bilim Dali, hayirsever is insani Sabahattin Gazioglu’nun destegi ile tamamen yenilenen endoskopi ve kolonoskopi ünitesini hizmete açti. Açilis etkinligine Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ekrem Kaya, Dekan Yardimcilari Prof. Dr. Barbaros Oral, Doç. Dr. Melda Payaslioglu, Çocuk Gastroenteroloji Patoloji ve Beslenme Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Tanju Özkan, akademisyen ve bölüm çalisanlari katildi.

Yapilan bagisin hastane ve bilim dali için büyük önemi bulunduguna isaret eden Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ekrem Kaya, Sabahattin Gazioglu’nun gerçek bir hayirsever oldugunu söyledi.

“Ne zaman basimiz sikissa kendisine gideriz ve asla bizi geri çevirmez” diyen Dekan Prof. Dr. Ekrem Kaya, bugüne kadar degisik düzeylerde yardim için Gazioglu’nun kapisini çaldiklarini açikladi.

Prof. Dr. Ekrem Kaya; “Aletlerimiz bozuldu, onlari tamir ettirdi. Yeni aletler aldirdi. Servislerimizin ihtiyaçlarini karsiladi. Hatta bize bir hastane bile yapti. Yetmedi, hasta yakinlari için misafirhane kiraladi. Sabahattin Gazioglu’nun bazi yardimlaribilinir, bazilarini da kimseduymaz. Öyle de bir insandir. Bizim gerçek anlamda büyügümüz ve sikistigimiz zaman basvurdugumuz bir hayirseverdir. Kendisine sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz” seklinde konustu.

“Tedavi hizmeti aksamadan devam edecek”

Tip Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji Patoloji ve Beslenme Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Tanju Özkan ise kurulus tarihinden itibaren önemli çalismalara imza attiklarini ve teknolojik aletlere ihtiyaç duyduklarini vurguladi. Ilk kez 2007 yilinda bir bilimsel arastirma vasitasiyla endoskopi cihazialdiklarini kaydeden Prof. Dr. Tanju Özkan; “Ancak bilim dalimiz; bütün Güney Marmara, Kuzey Marmara ve Iç Ege’yi kapsayan bir merkez durumunda. Çok fazla hastamiz var. Hem hizmet hastanesi hem de üçüncü basamak çözülemeyen olgulara çalisan bir yer olmamiz nedeniyle aletlerimiz arizavermeye basladi.

Ne yazik ki üniversitelerimiz mevcut ekonomik durumlar nedeniyle bu ihtiyaci karsilamakta zorlaniyor. Biz de bunun üzerine bir hayirseverden bagis alma yoluna gittik. Sayin Sabahattin Gazioglu ile baglanti kurduk. Bizi hiç kirmadi. 2022 yili Mart ayinda bizlere endoskop, kolonoskop, bunlarin çift skopi cihazlari, yeni dogan skopu, argon ve lazer kateterizasyon cihazlarini da temin ederek, ünitemizin gerçek anlamda donanimini tamamlamis oldular. Bu aletler ile uzun yillar en iyi sekilde hizmet vermeye devam edebilecegiz” dedi.

Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Tanju Özkan, saglik hizmetine ve akademik alandaki çalismalara katkisi nedeniyle hayirsever is insani Sabahattin Gazioglu’na tesekkürlerini ileterek, herkese örnek olmasi temennisinde bulundu.

Kurulum islemleri tamamen bitirilen video endoskopi ve kolonoskopi sistemi, ünite genelinde hizmet vermeye basladi.

Kaynak: İHA