Evlatlari Daga Kaçirilan Anneler Kendilerine Zafer Isareti Yapan HDP'lilere Öfke Kustu

Van’da terör örgütü PKK tarafindan çocuklari daga kaçirilan aileler, HDP binasinda kendilerine yapilan zafer isaretine öfke kustu.

Evlatlari Daga Kaçirilan Anneler Kendilerine Zafer Isareti Yapan HDP'lilere Öfke Kustu
Van’da çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan aileler, partinin il baskanligi önünde yaptiklari eylemlerine bu hafta da devam etti. Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya gelen aileler, "Anneler HDP’yi lanetliyor", "Evlat nöbetindeyiz", "Artik yeter, yakamizdan düsün", "Çocuklarimiz kimsenin piyonu olmayacak" ve "Van anneleri evlat nöbetinde" yazili dövizler tasidi. HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak HDP Il Baskanligi önüne kadar yürüyen aileler, partililere tepki gösterdi. HDP’lilerin balkonda zafer isaretine öfke kusan aileleri polis zor zapt etti.

Eyleme katilan anne Nazli Sancar, tek isteklerinin evlatlarina kavusmak oldugunu ifade ederek, “Hem bizim çocuklarimiz çalisyirar hem bizim cigerlerimizi söküp götürüyorlar hem de perdelerin arkasinda balkinda zafer isareti yapiyorlar. Bize gülerek, “Siz bosuna burada oturuyorsunuz. Siz satilik anne ve babalarsiniz” diyorlar. Biz evlatlarimiz için buradayiz. Biz burada ne mal ne mülk pesinde degiliz. Ben sadece Seyma’nin pesindeyim. Benim cigerimi yakanin yüzü hiçbir zaman gülmesin insallah. Canim nasil yaniyorsa, onlarin cigeri de ayni sekilde yansin. Ben sonuna kadar buradayim. Ya zafer ya ölüm. Hepimiz evlatlarimizi HDP’den PKK’dan alacagiz. Seyma için buradayim Seyma’mi ya alacagim ya alacagim” dedi.

Üç yildir eylemini sürdüren Gülcan Biçer’in babasi Necmettin Biçer de, “Emperyalist güçler iyi bilsin ki, biz çocuklarimizi almadan onlarin yakalarindan düsmeyecegiz. En son çocugumuz dagdan inene kadar biz buradan ayrilmayacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA