DOSABSIAD'in Bursa Ekonomisine Katkisi Artacak

DOSABSIAD Baskani Nilüfer Çevikel’i ziyaret eden Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, is birligini yogunlastirarak kent ve ülke ekonomisine katkilarin artirilacagini söyledi.

DOSABSIAD'in Bursa Ekonomisine Katkisi Artacak
Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Demirtas Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (DOSABSIAD) Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel ve Yönetim Kurulu üyelerine nezaket ziyareti gerçeklestirdi. Ziyarette DOSABSIAD’in kent ve ülke ekonomisi açisindan stratejik konumda oldugu vurgulandi.

DOSABSIAD’in ekonomiye büyük katkilar sagladigini kaydeden Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Örnek yatirimlarin gerçeklestirildigi, sanayi dünyasinda pek çok bakimdan lokomotif konumda bulunan Demirtas Organize Sanayi Bölgesi; istihdam ve ihracata yaptigi katkilarla hem sehrimiz, hem ülke ekonomimiz açisindan son derece degerli bir bölge. Bu bölgenin is dünyasi kurulusu olan DOSABSIAD da 35 yildir kent ve ülke ekonomisine çok önemli kazanimlar sagliyor. Ilk kadin baskani olarak tarihe geçtigi TÜGIAD ve DOSABSIAD’da basarili çalismalari hayata geçiren Nilüfer Çevikel Baskanligindaki DOSABSIAD Yönetimi’ni bu noktada kutluyorum. Büyüksehir Belediyesi olarak kentimiz, ülkemiz için tasin altina elini koyan sanayicimizin, is insanimizin yanindayiz. Zorluklara ragmen üretmekten vazgeçmeyen sanayicimize destek için, ülkemizin büyüme hamlesinin basarili bir sekilde devam etmesi adina üzerimize düseni yapmaya haziriz. Bu süreçte meslek liselerinin daha fazla tercih edilmesi ve sanayicinin ihtiyaç duydugu eleman ihtiyacinin bu kanal üzerinden karsilanmasi gerektigini de düsünüyorum” diye konustu.

“Ses getirmeye devam edecegiz”

DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel de 35 yildir yerel yönetimlerle is birliginde kent ve ülke ekonomisine damga vurmaya devam ettiklerini belirterek, “Sadece üretim ve istihdam boyutu ile degil, dijital ve yesil dönüsüm konularinda da öncü konumdayiz. BTSO istiraki BUTGEM ile is birliginde hayata geçirdigimiz ve büyük ilgi gören Dijital Dönüsüm Okulu da bu alandaki önemli hamlelerimizden biri. 1 milyon istihdam açigi olan alana yönelik Türkiye’de bir ilke imza atilan proje çerçevesindeki egitimlerle is dünyasinin dijital dönüsüm sürecini hizlandiriyoruz” ifadelerini kullandi. Is dünyasinin enerji basta olmak üzere artan maliyetlere karsin üretim israrini sürdürdügünü de kaydeden Çevikel, “Bu süreçte is dünyasi ile istisare edilmeden yasal düzenlemelerin hayata geçirilmemesini talep ediyoruz. Hammaddeyi dövizle alip dövizle satis yapan ihracatçimizin parite kaynakli yasadigi ciddi kayiplarin telafi edilmesi gerekiyor. Keza finansmana erisim noktasinda yasananlar basta olmak üzere ülke sartlari ve küresel pazardaki sikintilara ragmen ekonomiye katkimizi artirarak sürdürüyoruz. Sayin Baskan Aktas da is dünyasindan gelen bir isim ve sik sik bölgemizde agirlamaktan dolayi da mutluyuz. Önümüzdeki süreçte is birligimiz daha da artacak ve yogunlasacak” dedi.

Ziyaretin sonunda Aktas, Çevikel’e Bursa’nin 2022 Türk Dünyasi Kültür Baskenti olmasi vesilesiyle tarihi bir tablo hediye etti.
Kaynak: İHA