Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Bir Gece Ansizin Gelebiliriz'

Cumhurbaskani Erdogan, Ahlat’ta Malazgirt Zaferi’nin 951. yil dönümünde konustu. Erdogan, ’’Güney sinirlarimizi 30 kilometre derinliginde koridorla güvence altina alana kadar mücadelemiz bitmeyecek. Kendileri diledikleri zaman harekat düzenleyerek bize ’sakin ha’ diyenlerin riyakarliklarinin farkindayiz. Bu operasyonlara devam edecegiz. Bir gece ansizin gelebiliriz’’ dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Bir Gece Ansizin Gelebiliriz'
CUMHURBASKANI ERDOGAN’IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BASLARI:

Ahlat, asirlar boyunca Sultan Alparslan’in Malazgirt’te açtigi kapinin muhafizi olmustur. Hazreti Ömer’den Sultan Alparslan’a nice büyüklerin bize mirasi olan bu sehir tipki Malazgirt gibi uzunca bir süre ihmal edilmistir. Malazgirt’le birlikte Ahlat’i da tarihi ve manevi ehemmiyetine uygun sekilde yeniden imar ve ihya ediyoruz.

Okçular Vakfimizin gayretleriyle sadece ecdadin mirasina sahip çikmakla kalmiyor; nesilden nesle aktarilacak bir gelenegi de burada yetistiriyoruz. Bazilari bu bozkira bizim israrla niye yatirim yaptigimizi, gençlerimizi tesvik ettigimizi anlamiyor, anlamak istemiyor. Bu kesimlerin dünyanin dört bir yanindaki toplumlarin; üstelik bizim gibi binlerce yillik da degil yasadiklari cografyadaki birkaç asirlik varliklarini anlamlandirmak için tarih ve kültür insa çabalarini hayranlikla takip ve takdir ettiklerini biliyoruz. Ayni kesimler konu Türkiye, Anadolu, Islam olunca tam bir mankurt tavriyla küçümseyici, alayci, horlayici bir tavir içine giriyorlar. Her ne kadar bunlarin imanindan, vatanimiza olan aidiyetinden süphe duysak da kendilerine ne yaptigimizi, niçin yaptigimizi tane tane anlatmayi sürdürecegiz. Ahlat ve Malazgirt düsmanlarimiza korku veren yükselisimizin mührüdür.

"KIMSE RAHATSIZ OLMASIN"

Kimse duadan, tekbirden, salavattan rahatsiz olmasin. Mesrebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti sinirlari içinde yasayan herkesin istiklali ve istikbali için verilen mücadelenin manevi zirhidir. Sultan Alparslan, Malazgirt’te zafer kazandiginda sadece Selçuklu’nun degil, Rum’u, Ermeni’si, Yahudi’siyle Anadolu’da herkesin gelecegini aydinlatan bir isik yakmistir.

BIR GECE ANSIZIN GELEBILIRIZ, HEM DE HER YERE!

Güney sinirlarimizi 30 kilometre derinliginde koridorla güvence altina alana kadar mücadelemiz bitmeyecek. Kendileri diledikleri zaman harekat düzenleyerek bize ’sakin ha’ diyenlerin riyakarliklarinin farkindayiz. Bu operasyonlara devam edecegiz. Bir gece ansizin gelebiliriz. Hem de her yere gelebiliriz. Bizim digerlerinden farkimiz, kimsenin topraginda gözümüz yoktur.

Kaynak: İHA