CHP'li Belediyede Skandal Uygulama Açiklamasi Emzirme Odasina, Mescide Para Ile Giriliyor

Edirne’nin CHP’li Uzunköprü Belediyesi’nde skandal uygulama baslatildi. Otogarda bulunan emzirme odasi ve mescide girisler 3 TL ile yapilabiliyor. Mescit girisine konulan para turnikesi tepkilere sebep oluyor.

CHP'li Belediyede Skandal Uygulama Açiklamasi Emzirme Odasina, Mescide Para Ile Giriliyor
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde ilçe otogarinda mescidin, tuvaletin ve çocuk bakim odasinin bulundugu alanin önüne turnike konuldu. Alana girmek isteyen vatandaslar, 3 TL vererek içeri girebiliyor. AK Parti Uzunköprü Ilçe Baskani Önder Kurusar, olusturulan manzaraya tepki gösterdi. Kurusar, gördügü manzara karsisinda saskina döndügünü belirterek, Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir uygulama oldugunu vurguladi.

Otogara gelen bir insanin mescide gidecegini ya da çocugunu emzirecegini kimseye söylemek zorunda olmadigini belirterek Kurusar, “Saha çalismalari çerçevesinde yeni yapilmis olan otogarimizi ziyaret ettik. Esnafimizin dertlerini sikintilarini dinledik ve birçok sikinti ile karsilastik. Bunu yaninda turnikeler ile karsilasinca zorumuza gitti. Mescidin, tuvaletin ve çocuk bakim odasinin orada turnikenin olmasi bizim zorumuza gitti. Böyle kötü durumun derhal düzeltilmesini istiyoruz. Çünkü orada tamam baskan hanim oradan para alindigini iddia ediyor. Ama saat 11, 12’de gelen bir insan ben mescide gidecegim, ben çocuk emzirme odasina gidecegim diye gidip birisine ifade vermesine gerekmiyor 2022 yilinda. Yan taraftan bölme yaparak oranin açik olmasi lazim. Açik bir sekilde milletin bu hizmete erismesi gerektigini düsünüyorum. Derhal düzeltilmesi gerektigini temenni ediyorum siddetle kiniyorum” dedi.

Bu arada, gelen tepkiler üzerine turnikenin kaldirildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA