Bin 915 Kastamonulu, Çanakkale Ruhunu Yasiyor

"1915 Kastamonulu Vatan Kalbinin Attigi Topraklara” gidiyor sloganiyla Kastamonu Belediyesi tarafindan düzenlenen Çanakkale gezileri devam ediyor. Su ana kadar 18 otobüsün kaldirildigi gezilerde toplam 715 kisi Çanakkale destaninin yazildigi topraklari gezdi.

Bin 915 Kastamonulu, Çanakkale Ruhunu Yasiyor
“1915 Kastamonulu Vatan Kalbinin Attigi Topraklara” gidiyor sloganiyla Kastamonu Belediyesi tarafindan düzenlenen geziler hiz kesmeden sürüyor. Çanakkale’ye gitmek isteyen 7 yas ve üzeri tüm vatandaslarin götürüldügü gezi çerçevesinde Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’ne basvurularini yaptiran 715 kisi otobüslerle Çanakkale’ye götürülerek destanin yazildigi topraklar gezdirildi. Ilk kafilenin 5 Agustos’ta düzenlendigi Çanakkale gezileri çerçevesinde su ana kadar 7 tur düzenlendi.

18 otobüsün kaldirildigi gezide 715 kisi, Çanakkale destanin yazildigi topraklari gezip görme imkani buldu.

Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu da Kastamonu Belediyesi önünden gönderilen son kafileyi ugurlandi. Otobüse binerek ‘hayirli yolculuklar’ dileyen Baskan Vidinlioglu, ayrica çocuklara hediyeler verdi.

Çanakkale’ye gideceginden ötürü çok mutlu oldugunu söyleyen Erdem Gökbasi, “Galip amcama bu imkani bize verdigi için tesekkür ediyorum. Çanakkale’ye ilk defa gidecegimden ötürü çok heyecanlandim. Orada insallah sehitlerimizi görecegim” dedi.

Kaynak: İHA