Baskan Yazici, Üniversiteye Yerlesen TUZGEM Ögrencilerinin Mutluluklarina Ortak Oldu

Üniversiteye hazirlanmak isteyen mezun ve lise son sinif ögrencilerinin ücretsiz olarak yararlanabildigi Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nin üniversite hazirlik kurslarina katilan ögrenciler, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS)’de büyük bir basari elde etti. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici da üniversiteye yerlesen ögrenciler ile bir araya geldi.

Baskan Yazici, Üniversiteye Yerlesen TUZGEM Ögrencilerinin Mutluluklarina Ortak Oldu
YKS tercih sonuçlarinin açiklanmasi ile yüz binlerce ögrenci hayalini kurdugu üniversiteye kavustu. YKS tercih sonuçlarinin açiklanmasi ile Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi üniversite hazirlik kurslarinin basarisi da ortaya çikti. Her yil Türkiye’nin en önemli üniversitelerine ögrenci gönderen Gençlik Merkezi, bu sene de tip fakültesi, dis hekimligi, eczacilik, psikoloji, hukuk basta olmak üzere farkli bölümlerde toplam 559 ögrenciyi üniversiteye yerlestirdi. Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici ve Tuzla Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu basarili olan 559 ögrenci ile bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Ayyildiz Sosyal Tesisleri’nde gerçeklestirilen programda Baskan Yazici, ögrenciler ile sohbet etti. Program sonrasinda toplu fotograf çekimi gerçeklestirildi.



“Zaman zaman açilan kapilar vardir, sayisi kapananlardan fazladir”

Program sirasinda açiklamalarda bulunan Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Hayatin çok önemli dönüm noktalari vardir. Bunlardan bir tanesini yasiyorsunuz. Ama üniversite her sey demek degildir. Üniversite demek basari demek, üniversite demek bir meslek sahibi olmak demek degildir. Sevdigim güzel sözlerden bir tanesi vardir. ‘Zaman zaman açilan kapilar vardir, sayisi kapananlardan fazladir.’ Önümüzdeki firsatlari iyi degerlendirmemiz lazim. Sonuçta basari üniversiteyi bitirmek demek degildir. Üniversitede asil mesele meslek sahibi olmak degil, gerçekten meslek sahibi olurken donanimli birey olabilmek. Donanimli, insani degerlere sahip bir meslek sahibi olmak. Aslinda üniversitenin görevi meslek sahibi yapmak degildir. Üniversite bilgi üretir. Üniversite ürettigi bilgiyi lisans programinda paylasir ve üniversite bilgi üretir. Bundan aldigi bilgilerle bir mesleki dalda çalisanlar olur. Üniversitenin gerçek manasi bilgi üretir ve ürettigi bilgiyi ögrenciler, insanlar ve dünyayla paylasir” dedi.



“Lisans mezunu olarak sizinle ayni kulvarda yarisan insanlarin önüne geçemezsiniz”

Tuzla Belediye Baskani Dr. Sadi Yazici,” Üniversiteye bir meslek sahibi olmak için girmeyin diyorum. Evet, bir meslek elde etmissiniz gibi oluyorsunuz ama degil. Üniversite sizi bilgi sahibi yapar. Elde ettiginiz bilgi ile üniversiteden çikarken hangi yerlerde ne yapacaginiza karar verirsiniz. Artik lisans mezunu olarak sizinle ayni kulvarda yarisan insanlarin önüne geçemezsiniz. Bir meslek grubuna yöneliyorsaniz o meslek grubunda yüzde 10’a 25’e gireceksiniz ya da yüzde 25’e giremiyorsaniz ayni kulvarda mücadele ettiginiz insanlara karsi bir lisans programi yeterli degil. Mutlaka bir ÇAP yapmaniz gerekecek” dedi.

Tuzla Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoglu,” Sizler bizim yarinlar için hazirladigimiz degil, bugüne uyandirdigimiz gençlersiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA