Bal Petekleri Eksi 30 Derecede Soklaniyor

Aricilarin büyük sorunu haline gelen petek soklamasini Türkiye’de sadece Mugla Büyüksehir Belediyesi gerçeklestiriyor. Ari üreticilerine ciddi anlamda maddi külfetten kurtaran projenin 2022 yili soklamalari 1 Eylül tarihinde baslayacak ve 15 Kasim tarihinde sona erecek.

Bal Petekleri Eksi 30 Derecede Soklaniyor
Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin ‘Temiz Petek Projesi’ ile aricilara ekonomik anlamda can suyu olmaya devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan aricilarin peteklerini saklama döneminde güvelerin verdigi zararlarin önüne geçmek için baslatilan Temiz Petek projesinde bugüne kadar yaklasik 50 bin petek soklandi.

Petekler eksi 30 derecede soklaniyor

Aricilarin her yil güvelerin verdigi zarardan dolayi degistirmek zorunda kaldigi ve ekonomik anlamda zarara ugradiklari petekler, Mugla Büyüksehir Belediyesinin ‘Temiz Petek Projesi’ ile eksi 30 derecede dondurularak her yil kullanma imkani saglaniyor. Projede yaklasik 50 bin petek eksi 30 derecede soklaniyor.

Petek soklamalarina 1 Eylül 2022’de basliyor

Mugla Büyüksehir Belediyesinin 3 yil önce baslattigi petek soklama çalismalarinin 2022 soklamalari 1 Eylül tarihinde baslayip, 15 Kasim tarihinde sona erecek. Petek soklama çalismasindan faydalanmak isteyen üreticiler 444 48 01 telefon numarasindan randevu alabilecekler.

Baskan Gürün: Aricilarimizin yanindayiz

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün “Çam balinin baskenti Mugla’mizda aricilarimizin yanindayiz. Yüzde 68 orman varligi, genis cografyasi ve bu cografyadaki birbirinden degerli bitki florasi ile dünyanin ve Türkiye’nin en önemli bal üreticilerinden biri konumundayiz. Mugla’mizda ariciliktan ekmegini kazanan hemsehrilerimizi destekliyor, onlarin marka degeri yüksek, kaliteli ürün üretmesi ve emeginin karsiligini almasi için çalisiyoruz. Mugla çam bali bizim en degerli ve kiymetli ürünlerimizden. Dünya Çam balinin yüzde 90’ini Türkiye, Türkiye’de üretilen çam balinin yüzde 80’ini de Mugla’miz karsiliyor. Aricilarimizin maliyet giderlerini düsürmek için Büyüksehir Belediyesi olarak bu güne kadar 50 bin petegi bal mumu güvesine karsi eksi 30 derecede sokladik. Üreticilerimiz peteklerini güven içerisinde saklayabildi” dedi.

Kaynak: İHA