Ablasina Kola Aldirma Bahanesiyle 3 Buçuuk Yasindaki Kizi Kaçirarak 300 Bin Lira Fidye Istediler

Konya’da, ablasina kola aldirma bahanesiyle 3 buçuk yasindaki kizi kaçirarak 300 bin lira fidye istediler.

Ablasina Kola Aldirma Bahanesiyle 3 Buçuuk Yasindaki Kizi Kaçirarak 300 Bin Lira Fidye Istediler
Kiz kardesini markete götüren 11 yasindaki ablasina kola almasi için para veren bir kadin, 3 buçuk yasindaki kiz çocugunu kaçirdi. Çocuk için aileden 300 bin lira fidye isteyen süpheliler, polis tarafindan olusturulan özel ekip tarafindan sahislara aracilik yapan kisiyle birlikte yakalanarak çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Çocugun kaçirilma ani ise anbean güvenlik kamerasina yansidi.

Olay, 16 Agustos Sali günü 17.00 siralarinda merkez Karatay ilçesi Semsi Tebrizi Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yabanci uyruklu uyruklu 11 yasindaki Lamya Aso Rifaat kardesi 3 buçuk yasindaki Arina Fatah ile bakkala gitmek için evlerinden çikti. Apartmanin girisinde oturan yüzü kapali bir kadin kendisini çagirarak, kola almasini söyledi ve 3 buçuk yasindaki Arina Fatah’i birakmasini istedi. Lamya Aso Rifaat’in bu teklifi kabul etmemesi üzerine kadin, küçük çocugun elinden tutarak kendilerinin de bakkala dogru geleceklerini, ablasinin önden gitmesini söyledi.

Bunun üzerine Lamya Aso Rifaat parayi alarak bakkala gitti ve kola alip çiktiginda kardesi ve kadini bulamadi. Lamya Aso Rifaat, bunun üzerine hemen yakinda bulunan evine giderek durumu annesine ve babasina bildirdi.

Çocugun kaçirilma ani güvenlik kamerasinda

Apartmanda bulunan güvenlik kamera görüntülerini inceleyen baba Aso Rafhat Fatah, 3 buçuk yasindaki kizinin kaçirildigini görerek durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine Konya Il Emniyet Müdürlügünden polis ekipleri sevk edildi. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, bir kadinin apartman önünde bekledigi ve iki kardesin apartmandan çiktigi sirada kendilerini durdurarak para verdigi ve bu sirada küçük kizi götürdügünü belirledi. Polis özel ekip olusturarak arastirmalarini derinlestirip, çalismaya basladi.



Araci fidyeyi almaya gelince yakalandi

Kaçirilma olayindan 1 gün sonra çocugu kaçirilan babayi arayan bir süpheli, kendilerinin Hatay tarafinda oldugunu ve 300 bin lira parayi vermemesi durumunda çocugunu satacaklarini söyleyerek telefonu kapatti. Bu telefondan 1 gün sonra tekrar baba Aso Rafhat Fatah’i arayan sahislar parayi isterken, baba o kadar parasi olmadigini 110 bin lira verebilecegini söyledi.

Süpheli sahislar teklifi kabul ederken, araci bir kisinin parayi almak için kendilerine gelecegini söyledi.

Baba Aso Rafhat Fatah araciya parayi verdigi sirada süpheli olan erkek süpheli A.R. polis ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Ifadesi alinmak üzere emniyete götürülen sahis, çocugu Manisa’nin Alasehir ilçesinde sakladiklarini itiraf etti.

Kaçirma olayina karisan 4 kisi tutuklandi

Polis ekipleri çocugu almak için belirlenen adrese baskin yaparken, 3 buçuk yasindaki Arina Fatah bulundu. Evde bulunan Suriye uyruklu süpheliler A.R., Y.R. ve F.R. gözaltina alinarak Konya Emniyet Müdürlügüne getirildi.

Arina Fatah da ailesine teslim edildi. Emniyette islemleri tamamlanan 4 süpheli, "Çocugun kaçirilmasi ve alikoyulmasi" suçundan sevk edildikleri adliyede çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Polis abilerime çok tesekkür ederim”

Bakkala götürdügü sirada kardesi kaçirilan Lamya Aso Rifaat, olay günü evden bakkala gitmek için çiktiklarini anlatarak, "O sirada kadin bize 10 lira verdi, ’Gidip bakkala kola alin, kardesin bende dursun’ dedi.

Ben de bu duruma karsi çikarak kardesimin elini tuttum. Elimi çekerek ’Sen kosarak git, biz de kardesinle pesinden geliyoruz’ dedi.

Ben de bakkala gittim onlar arkamdan geliyorlardi. Bakkala girdim çiktim onlar yoktu. Eve geldim anneme söyledim, daha sonra babama haber verdim. Kardesim bulunduktan sonra çok mutlu oldum. Insanin kardesi kaybolunca yalnizlik hisseder, bulunmasina çok sevindim. Polis abilerime de çok tesekkür ederim. Babam ve onlar sayesinde kardesimi bulduk. Baska kimseler kardeslerini hiç kimseye birakmasinlar. Bizim gibi hatalar yapmasinlar, ben bir hata yaptim ama bir daha yapmayacagim” dedi.



“Bakkaldan bana bir kola al kardesin yanimda dursun diye kandirmis”

3 buçuk yasindaki kizi kaçirilan baba Aso Rafhat Fatah da, “Benim burada is yerim var, esnafim. Benim iki kiz çocugum bakkala gidelim diye evden çiktiklari sirada bir kadin benim kizima 10 lira vererek bakkaldan bana bir kola al kardesin yanimda dursun diye kandirmis. Daha sonra kizim gidince çocugumu çaldi. Kizim bana gelerek baba böyle bir sey oldu diye anlatti. Ben de apartmanda bulunan kameranin görüntüsüne baktim ve olayi fark ettik. Daha sonra Konya Emniyetini arayarak ihbarda bulundum. Allah razi olsun hemen ilgilendiler. Beni dinlediler, kameralari tek tek incelediler ve bu görüntüleri aldilar” ifadelerini kullandi.

“Çocuk için parayi vermezseniz, çocugu o taraftan bir yere satariz”

Süpheli sahsilarin kendisini arayarak çocugu için 300 bin lira fidye istediklerini anlatan baba Aso Rafhat Fatah, “Olay sonrasi birinci gün hiç arayan olmadi. Ikinci günde beni aradilar 300 bin lira istediler, daha sonra 250 bin lira istediler benle bu sekilde pazarlik yaptilar. Söyledigi yer Hatay hudut bölgesiydi. Eger çocuk için parayi vermezseniz, çocugu o taraftan bir yere satariz dediler. Tabii bu olaylardan polislerin haberi vardi hepsinden Allah razi olsun. Pazarlik yaparak bu fiyati 110 bin liraya kadar düsürdük. Bu çeteye Konya’da da araci olan birisi var. Para tamam oldugunu söyledim. Buradaki araciyi aradim gel para hazir diye. Polisle birlikte araciya parayi verdik bu süpheli yakalandi, ardindan diger grup da yakalandi” seklinde konustu.

Ailenin avukati Hasan Yilmaz da, süphelilerin Konya Emniyetinin çalismalari sonucu Manisa Alasehir’de yakalandigini anlatarak, "Konya’ya getirilen sahislar, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hukuki sürecin takipçisi olacagiz. 12 yildir aile Konya’da yasiyor, çevresinde taninan bir aile ve çocuklari da taniniyor. Böyle bir durumun yasanmamasi için biz tanimadiklari kisilerden uzak durmalarini öneriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA