23.Uluslararasi Tosya Kültür Ve Pirinç Festivali Bugün Basliyor

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 25-28 Agustos tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan 23.Uluslararasi Tosya Kültür ve Pirinç Festivali basliyor.

23.Uluslararasi Tosya Kültür Ve Pirinç Festivali Bugün Basliyor
Belediye Baskani Volkan Kavakligil, bugün baslayacak olan 23.Uluslararasi Tosya Kültür ve Pirinç Festivalinin Bati Karadeniz Bölgesi’nin en büyük festivali olacagini belirtirken, dört gün sürecek olan müzik ve eglence agirlikli festivalde vatandaslarimizi ve ilçe disindan gelecek misafirlerimizi halkimiz tarafindan sevilen 8 sanatçi ile bulusturacaklarini açikladi.

Festivale katilan davetliler için belediye tarafindan konumlandirilan stantlarin hazir duruma geldigini ve sanatçilarin sahne alacagi dev gösteri alaninin kurulumunun tamamlandigini söyleyerek tüm vatandaslari 23. Uluslararasi Tosya Kültür ve Pirinç Festivaline davet ediyorum’’ dedi.

1. GÜN

Bu aksam saat 17:00’de Belediye önünden baslayacak Atatürk arabasi ve kortej yürüyüsüne müteakip Cumhuriyet meydaninda bando ve mehteran bölügünün gösterilerini jonklör ekibinin gösterileri sonunda protokol konusmalari yapilacak.

Protokol konusmalarinin bitimi sonrasi protokol üyeleri ve festivale katilan davetliler belediye tarafindan konumlandirilan stantlar ziyaret edilecek.

Aksam saat 20:00’de baslayacak müzik ziyafetinde ilk sahneyi Veli Erdem alacak ve yaklasik 1,5 saatlik konserinin ardindan bu kez sahneyi Derya Ulug alacak ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar birbirinden güzel eserleri festivale gelen misafirler için seslendirecek.

2. GÜN

2. Gün ögleden sonra Cumhuriyet meydaninda animasyon gösterileri sürerken saat 13:30’da ise Kültür Merkezi konferans salonunda ise Tosyali tarim üreticileri için büyük önem arz eden ‘Alternatif Pirinç Üretim Teknikleri’ konulu panel düzenlenecek.

Saatler 16:00’da Cumhuriyet meydaninda bu kez geleneksel okçuluk gösterilerine katilan profesyonel okçular hünerlerini gösterecek.

Saat 20:00’da ünlü sanatçi Öykü Gürmen sahne alacak.Saat 21:30 ‘da ise pop müziginin önemli sanatçisi Bengü sahne alarak birbirinden güzel eserlerini seslendirecek.

3. GÜN

Festivalin üçüncü gün etkinlikleri saat 13:30’da Cumhuriyet meydaninda ortaokul ve lise düzeyi Cumhuriyet kosusu ile baslayacak ve bitiminde yine tarihi ve ata sporu olan kusak güresleri heyecanla takip edilecek. Festival etkinliklerinde kadinlarimiz da unutulmadi ve el emegi göz nuru ile birbirinden güzel el sanatlarinin yarisacagi ‘Igne Oyasi ve Kese Üzeri Nakis Isleme Yarismasi’ da ayni yerde saat 17:00’de yapilacak.

Aksam saat 20:00’de bu kez sahneyi O Ses Türkiye yarislari ile Tosya’mizin yani sira Türkiye’nin sevgilisi olan Abdullah Civliz sahne alacak ve bir saati askin süreyle hemserilerini sesiyle, sarki ve türküleriyle büyüleyecek. Abdullah Civliz’den sonra ise son yillarda isimlerinden çok ce söz ettiren Kurtulus Kus ve Burak Bulut ikilisi de festival alanini dolduran binlerce müziksevere neseli saatler geçirtecek.

4. GÜN

Festivalin son günü festivallerin geleneksel programi olan sünnet etkinlikleri ile baslayacak. Saat 10:00’da Belediye önünden hareket edecek olan sünnet konvoyu Üçoluklari’na gidecek ve burada saat 10:30’dan itibaren de sünnet söleninde pilav ikrami yapilacak ve yeni sünnet agasi belirlenecek.

Yine saat 10:00’da ise Tosya Kastamonu yolu 7. Kilometrede bulunan atis poligonunda Ödüllü Trap Atis Yarismalari baslayacak ve gün boyu devam edecek.

Üçoluklari Mesire alaninda bir tarafta pilavlar yenirken diger tarafta Tosya Musiki Dernegi’nin tasavvuf korusu sahne alacak ve ardindan Tosya dügünlerinin vazgeçilmez sesi Feyyaz Emir ile yesil çayirda müzik ziyafeti verilecek.

Saat 18:30’da Cumhuriyet meydaninda pilav yarismasini saat 20:00’de Vira Cemal’in konseri ve hem konserlerin hem de festivalin kapanisini ise saat 21:30’dan itibaren sahne alacak sahnelerin billur sesi Ziynet Sali en güzel parçalarini Tosyalilar için seslendirecek ve Tosyalilara 24’ncü Festivalde bulusmak ümidiyle vedalasacak.

23.Uluslararasi Tosya Kültür ve Pirinç Festivali etkinlikleri dahilinde Gençlik Bulusmalari ve Kitap Fuari da festivale katilan hemserilerimizin ziyaretlerini bekleyecek.
Kaynak: İHA