'Balatalar Kokuyor' Diye Araci Durdurdu, Hareket Ettirince Sarampole Yuvarlandi Açiklamasi 5 Yarali

Kastamonu’nun Cide ilçesinde seyir halindeyken balatalar koktugu için aracini durduran sürücü, bir süre sonra tekrar hareket etmesiyle araç sarampole yuvarlandi. Kazada araçta bulunan 5 kisi yaralandi.

'Balatalar Kokuyor' Diye Araci Durdurdu, Hareket Ettirince Sarampole Yuvarlandi Açiklamasi 5 Yarali
Edinilen bilgiye göre, Tasköprü ilçesinden Cide ilçesine dönüs halinde olan Yilmaz A. idaresindeki plakasi ögrenilemeyen otomobil, Kastamonu-Cide karayolu ilçe girisinde sarampole yuvarlandi. Iddialara göre, seyir halinde iken balatalardan gelen koku üzerine Yilmaz A., aracini durdurarak bir süre beklemeye basladi.

Ardindan aracini tekrar hareket ettirdiginde fren sisteminin bosa çikmasi üzerine otomobil, sarampole yuvarlandi. Kendi imkanlari ile araçtan çikan Yilmaz A., ardindan araçta yolcu olarak bulunan esi Aysel A. (30), çocuklari Emre A. (6) ve Aysin Ebru A.’yi (3) araçtan çikartarak kurtarirken, kayinvalidesi Saniye U. ise araçta sikisti. Ihbar üzerine olay yerine saglik, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekipleri, yaklasik 45 dakikalik bir çalismanin ardindan Saniye U.’yu sikistigi yerden kurtardi. Ilk olarak Cide Devlet Hastanesine kaldirilan Saniye U., buradaki müdahalenin ardindan Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesine sevk edildi. Kazanin ardindan jandarma ve polis ekipleri, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Kazanin olus seklini anlatan sürücü Yilmaz A., “Kastamonu’dan gelirken balatalar koktu. Araci durdurdum, bir süre sonra araci hareket ettirince birden bosa çikti ve araç yuvarlandi. Ben, normalde balatalar koktu diye araci durdurmustum. Biraz soguyunca balatalar, tekrar yola çikmak istedim. 15 dakika falan araci durdurdum. Hareket edince yuvarlandik. Araçta 5 kisiydik, çocuklar vardi, Allah’a sükür onlarda bir sey yok. Bizlerde de bir sey yok ama annemde biraz sikinti var” dedi.

Kaynak: İHA