Sakarya'da Bir Ayda 120 Süpheli Tutuklandi, 86 Kisi Sinir Disi Edildi

Sakarya’da temmuz ayi içinde gerçeklestirilen operasyonlarda gözaltina alinan 1818 süpheliden 120’si tutuklandi, yabanci uyruklu 86 kisi ise sinir disi edildi.

Sakarya’da temmuz ayinda polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda 1818 süpheli yakalandi. Polis merkezindeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen sahislardan 74’ü tutuklandi. Asayis Sube Müdürlügü ekiplerince gerçeklestirilen operasyonlarda ise haklarinda en az 5, en çok 18 yila kadar kesinlesmis hapis cezalari bulunan 46 süpheli de tutuklandi.

Sok uygulamalar

Temmuz ayi içinde ekiplerce gerçeklestirilen sok uygulamalarda da 39 ruhsatsiz tabanca, 37 ruhsatsiz tüfek, 36 kurusiki tabanca, 485 degisik çap ve markalarda fisek ile çalinti oldugu tespit edilen 11 motosiklet, bisiklet, ekobis ve otomobil ele geçirildi. Çocuk Sube Müdürlügü tarafindan temmuz ayi içinde kayip olarak aranan 18 çocuk bulunarak ailelerine teslim edildi. Fuhus ile mücadele dogrultusunda, 19 kisiye islem yapilirken, 5 ikamet mühürlendi ve 4 yabanci uyruklu kadin sinir disi edildi. Düzensiz göçmenle mücadele çerçevesinde de 82 yabanci uyruklu sahis yakalanarak, sinir disi edildi. Kumar ile mücadele çerçevesinde ise 32 kisiye islem yapildi.
Kaynak: İHA