Mus'ta Hasadi Yapilan Bugday Degirmenlerde Ögütülüyor

Mus’ta 17 bin çiftçi tarafindan 1 milyon 250 bin dekarda hasadi yapilan bugday, degirmenlerde ögütülerek tandir ekmegi için una dönüstürülüyor.

Mus'ta Hasadi Yapilan Bugday Degirmenlerde Ögütülüyor
Kentte geçimlerini çiftçilikle saglayan vatandaslar, hasadini yaptigi bugdayi una dönüstürmek için merkeze bagli Kepenek köyü yakinindaki tas ve modern degirmende yogunluk olusturmaya basladi.

Elde ettikleri unlari torbalara doldurarak traktör ve pikaplara yükleyen vatandaslar, kislik hazirliklarini tamamlamaya çalisiyor. Özellikle ekmek fiyatlarindaki artisla tandir ekmegine daha da agirlik veren kirsal kesimdeki vatandaslar, kisin ekmek sikintisi yasamamak için unlarini hazir hale getiriyor.

Hasköy ilçesinde 16 dönüm alanda bugday ekimi yaptigini ifade eden çiftçilerden Latif Çelik, hasadin iyi oldugunu ve yaklasik 4,5 ton bugday elde ettigini söyledi.



Elde ettigi bugdayi una dönüstürmek için degirmene geldigini anlatan Çelik, “Allah’a sükürler olsun. Devletimizin destegiyle bugday tohumunu Tarim ve Orman Il Müdürlügünden aldik. Allah Cumhurbaskanimizdan razi olsun. Memnunuz. Elde edecegimiz unla tandirda ekmek yapacagiz ve evimizin ihtiyacini giderecegiz. Ekmek pahali, alinmiyor. Firindan ekmek alirsak günde 15-20 ekmek bize yetmez. Ancak bu sekilde idare ediyoruz. Kendi bugdayimizi un yapip, pisirip yiyoruz. 1 yili bu sekilde idare ediyoruz” dedi.

15 dönüm alanda ekim yapan çiftçilerden Mehmet Çelik ise “Yaklasik 4 ton bugday aldim. Her sene bugday ekip, kendi ihtiyacimi karsiliyorum. Eger tandir, bugday ve un kendimin olmasa disaridan asagi yukari 12-13 ekmek almam gerekir. Tandir ekmegi daha saglikli ve daha lezzetli. Firindan aldigimiz ekmegin hem lezzeti yok hem de tat alamiyoruz ya da biz bu sekilde alistik. Tandir ekmegi uzun süre bayatlamiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA