Alanya Muzu Cografi Isaret Ile Tescillendi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi (ALTSO) Baskani Mehmet Sahin, Alanya Muzunu cografi isaretini kente kazandirdi. Baskan Sahin, “Alanya Muzu artik tescillendi, Alanya’miza hayirli ugurlu olsun” dedi.

Alanya Muzu Cografi Isaret Ile Tescillendi


Yapilan çalismalarin ardindan farkli koku ve tadiyla Alanya Muzu cografi isaret alarak tescillendi. Daha önce de Alanya Avokadosu ve Alanya Yenidünyasinin cografi isaretlerini Alanya’ya kazandiran Baskan Sahin, “Alanya Avokadosu ve Yeni Dünyasi’ndan sonra söz verdigimiz gibi Alanya Muzunun da cografi isaretini Alanya’miza kazandirdik. 11 Ocak 2022 tarihinde yaptigimiz basvuru Türk Patent Kurumu tarafindan kabul edildi ve muzumuz artik tescillendi. Alanya’miza hayirli ugurlu olsun. Alanya’mizin isminin her alanda daha fazla duyulmasi, Alanya’mizin mükemmel bir turizm kenti oldugu kadar güçlü bir tarim sehri oldugunu da tüm dünyaya anlatmanin en güzel yolunun burada yetisen ürünlere sahip çikmak oldugunu düsünüyoruz” dedi.

“Essiz kokusu ve tadiyla literatürdeki yerini aldi”

Bilimsel çalismalarin ardindan Alanya muzunun tescillendigini belirten Baskan Sahin, “Diger cografi isaretini kazandirdigimiz ürünlerde oldugu gibi Alanya Muzu konusunda da yaptigimiz bilimsel çalismalar sonucunda artik Alanya Muzu literatürdeki yerini aldi. Essiz kokusu ve tadiyla Alanya Muzu artik çok daha fazla taninacak ve bilinecek. Alanya’mizin marka degerine katki yapacak bu çalismamizda bizlerin yaninda olan herkese tesekkür ederim. Hizmetin en güzeline layik Alanya’miza hayirli ve ugurlu olsun. Birlikte yapacagimiz çok sey var. Her sey Alanya’miz için” ifadelerini kullandi.

ALTSO Tarim Komisyonu Üyeleri Mehmet Karagöz ile Meliha Aras Erdogan’da cografi isaretli ürünlerin Alanya tarimi için büyük önem tasidigini belirterek, Alanya’ya avokado, yeni dünya ve muzun cografi isaretini kazandiran Baskan Sahin’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA