ABD'de Meydana Gelen Selde Can Kaybi Artmaya Devam Ediyor, 35 Kisinin Hayatini Kaybettigi Bildirildi

ABD’nin Kentucky eyaletinde siddetli yagislar nedeniyle meydana gelen sel felaketindeki can kaybinin 35’e yükseldigi açiklandi.

ABD'de Meydana Gelen Selde Can Kaybi Artmaya Devam Ediyor, 35 Kisinin Hayatini Kaybettigi Bildirildi
ABD’nin güneydogusundaki Kentucky eyaletinde 26 Temmuz Sali günü baslayan ve halen devam eden siddetli yagislarin neden oldugu sel felaketi sonrasi arama ve kurtarma çalismalari devam ediyor. Kentucky eyaleti valisi Andy Beshear, bugün yaptigi basin toplantisinda simdiye kadar felaket sebebiyle hayatini kaybedenlerin sayisinin 35’e yükseldigini belirtirken kayip olan yüzlerce kisi sebebiyle bu sayinin artmasindan endise edildigini dile getirdi. Vali Beshear bölgede yagisli havanin devam etmesi sebebiyle vatandaslardan dikkatli olmalarini ve kendilerini korumalarini istedi.

Yetkililer kurtarma ekiplerinin bölgede çalismalarini sürdürdügünü açiklarken felaket sonucu 50’den fazla köprünün zarar gördügünü, bu nedenle de sular altinda bulunan bazi yerlesim yerlerine hala ulasilamadigini bildirdi.

Sel felaketinde en büyük tahribatin yasandigi bölgede bulunan Breathitt ve Hindmann sehirlerinde ise meydana gelen yagma olaylari sebebiyle sokaga çikma yasagi ilan edildi.

KENTUCKY EYALETINDE BAYRAKLAR YARIYA INDIRILECEK

Vali Andy Beshear, Kentucky eyaletinin dogu kesimlerinde son günlerde yasanan sel felaketinde magdur olan ve hayatini kaybeden vatandaslara saygi göstermek amaciyla 2-8 Agustos tarihleri arasinda eyaletteki tüm resmi kurumlardaki bayraklarin yariya indirilmesi talimati verdi.

Geçtigimiz 26 Temmuz günü baslayan siddetli yagislar Kentucky eyaletinin dogu bölgelerinde sel felaketine yol açarken bölgenin büyük kesiminde evler sular altinda kalmis, on binlerce bölge sakini elektriksiz kalirken binlerce kisi ise evlerini terk etmek zorunda kalmisti. Yasanan felaket nedeniyle de eyaletin 6 bölgesinde acil durum ilan edilmisti.

(Saim Sevinç - IHA)
Kaynak: İHA