Rusya Ve Kazakistan'dan Ortak Askeri Tatbikat

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ve Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev’in Soçi’de bir araya gelmesinin ardindan, 2 ülkenin ortak askeri tatbikat yapacagi duyuruldu.

Rusya Ve Kazakistan'dan Ortak Askeri Tatbikat
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rusya’nin en yakin müffetiklerinden olan Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev’i Soçi’de agirladi. Görüsme öncesinde açiklama yapan Putin ülkeler arasi ekonomik iliskilere deginerek, "Geçtigimiz yil yüzde 34,4 büyüyen ticari ciromuz bu yilin ilk 5 ayinda yüzde 9,8’e ulasti. Ülkeler arasinda gerçeklesen karsilikli yatirimlarda Rusya’nin yatirimlari 17 milyar dolara, Kazakistan’in yatirimlari ise 4 buçuk milyar dolar düzeyine yükseldi" dedi.

Konusmasinin devaminda iki ülke arasindaki stratejik iliskilere de deginen Putin, "Ekim ayinda diplomatik iliskilerin kurulmasinin 30. yil dönümünü kutlayacagiz. Disisleri ve savunma bakanliklarimiz, Kolektif Güvenlik Anlasmasi Örgütü (KGAÖ) kapsaminda ortak tatbikatlar da dahil çesitli etkinliklerin hazirligini yapiyor" ifadelerini kullandi.

Tokayev de bu yil Kazakistan’in baskanlik edecegi Bagimsiz Devletler Toplulugu (BDT) zirvesinden bahsederek, "Bu yil Kazakistan, BDT zirvesine baskanlik ediyor. Ekim ayinda BDT zirvesi yapilacak. Özellikle Rusya, BDT’de önemli bir rol oynadigindan, kisisel katilimini çok önemsiyoruz. Ayrica Kazakistan ve Rusya, dünyanin en uzun kara sinirina sahip. Bu sinir tamamiyla belirlenmis durumda" dedi.

Kaynak: İHA