Adaylar, 45 Metrelik Parkurda ASÜ'lü Olmak Için Ter Döküyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor Bilimleri Fakültesine alinacak 135 ögrencinin belirlenmesi için düzenlenen Özel Yetenek Sinavlari devam ediyor. Bu yil sinavlara 2 bin 490 aday basvuruda bulundu.

Adaylar, 45 Metrelik Parkurda ASÜ'lü Olmak Için Ter Döküyor
Sinavda adaylardan, 5 istasyondan olusan ve toplam 45 metre uzunlugundaki test bataryasini en kisa sürede tamamlamalari isteniyor. Hiz, denge ve çevikligin ölçüldügü test bataryasinda, baslangiç sensorundan geçen adaylar ilk olarak 1,5 metre araliklarla yerlestirilmis, 50 ve 80 santimetre yükseklikteki engellerin altindan ve üstünden geçerek, 16 santimetre yüksekligindeki ve 4 metre uzunlugundaki denge tahtasina ulasiyor. Denge tahtasini geçen adaylar üçüncü istasyonda, aralarindaki mesafe 2,5 metre olan kasalarin içindeki saglik toplarini soldan saga tasiyor. 15 inç çapindaki 8 adet lastigin iç kisimlarina basarak dördüncü istasyonu tamamlayan adaylar, son istasyonda çapraz konumlandirilmis 6 adet slalom çubugunun arasindan geçerek 10,5 metrelik bir sprintle bitis sensoruna ulasiyor ve toplam süreleri tabelaya yansitiliyor. Her adayin iki hakki bulunuyor ve en hizli derecesi dikkate aliniyor. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Engin Deligöz’le birlikte sinav alanini ziyaret etti. Burada Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hüseyin Ünlü’den sürece dair bilgiler alan Rektör Sahin, adaylara ve görevli personele basarilar diledi.

Bu yil rekor bir basvuru ile sinavlar gerçeklestiriliyor. Cuma gününe kadar sürecek sinavlarin ardindan Antrenörlük Egitimi Bölümüne 50, Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi Bölümüne 40, Spor Yöneticiligi Bölümüne ise 45 ögrenci alinacak.
Kaynak: İHA