5. Islami Dayanisma Oyunlari Kapanis Seremonisiyle Sona Erdi

Konya’nin ev sahipliginde düzenlenen 5. Islami Dayanisma Oyunlari, gerçeklestirilen kapanis seremonisi ile sona erdi.

5. Islami Dayanisma Oyunlari Kapanis Seremonisiyle Sona Erdi
Konya’nin ev sahipliginde 56 ülkeden 4 bin 200 sporcunun katilimiyla 9-18 Agustos tarihleri arasinda 5.’si düzenlenen Islami Dayanisma Oyunlari’nin kapanis seremonisi Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadyumu’nda gerçeklestirildi.

Tören Istiklal Marsi esliginde Türk bayraginin göndere çekilmesiyle basladi.

Daha sonra oyunlara katilan ülkelerin sporculari geçit törenine katilarak stadi selamladi.

Kapanis seremonisinde konusan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoglu, “54 Islam ülkesinin, binlerce sporcunun, binlerce sporseverin bir araya getirdigi bulusmayi böylesine güzel bir geceyle nihayetlendirmenin heyecani ve mutlulugu içerisinde olduklarini belirtti.

5.’si düzenlenen Islami Dayanisma Oyunlari’nin bundan sonra yine bu heyecanla, ayni coskuyla güçlenerek, artarak beraberligi güçlendirme noktasinda bir araç olarak yoluna devam edecegine inandigini kaydeden Bakan Kasapoglu, “Türkiye’mizde, binlerce kardesimizi agirlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Bu bulusmanin asla kaybedeni olmadi, kazanan kardeslik oldu. Kazanan birlik, beraberlik oldu. Tüm misafirlerimiz bu güzide sehirden, Konya’dan, Türkiye’den yeni dostluklarla, unutulmaz hatiralarla ülkelerine dönüyorlar. Dünyanin daha adil ve daha yasanilabilir olmasi noktasinda inanin insanligin kisa dünyasinin birlikteligine, beraberligine ve güçlü is birligine ihtiyaci var. Bizler de insallah bundan sonraki süreçte birligimizi, beraberligimizi daha güçlü kilma adina hem spor alanindaki hem gençlik alanindaki is birliklerimizi daha yukari noktalara tasiyacagiz. Elbette 2022 yilinin en genis spor organizasyonunu düzenledik. Burada birçok emek, gayret var. Bu vesileyle veda gecesinde emekte, güzel tabloda katkisi olan herkese sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Uluslararasi Islami Dayanisma Spor Federasyonu (ISSF) Baskani ve Suudi Arabistan Spor Bakani Prens Abdülaziz bin Turki el-Faysal’a ise, “Tüm bu misafirperverlik için tesekkür ediyorum. Oyunlara bay ve bayan olmak üzere 4 binden fazla oyuncu katilarak 54 ülkeyi temsil ettiler. Böylece tüm dünyaya açik bir mesaj verdiginiz için tesekkür ederim. Dayanisma bizim adimiz, baris bizim dilimiz, spor meydanlarinda serefli rekabet ise bizim yolumuzdur. Tesekkürler Konya. Bu müstesna programa Konya ev sahipligi yaptigi ve spor ailesini bu sehirde bir araya getirdigi için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türkiye Cumhuriyetine ve halkina sükranlarimi sunarim. Pandemi nedeniyle dünyanin maruz kalmis oldugu sikintilarin ardindan böyle bir bulusmanin gerçeklestirilmesinden memnuniyet duymaktayiz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoglu, Islami Dayanisma Spor Federasyonu bayragini Prens el-Faysal’a törenle teslim etti. Kapanis seremonisi, isik ve havai fisek gösterilerinden sonra ünlü sanatçi Kubat’in konseriyle sona erdi.
Kaynak: İHA