Sultangazi'de Çocuklar 'Bilim Firarda' Ile Hem Egleniyor Hem De Ögreniyor

Sultangazi Belediyesi, yaz boyunca mahalle mahalle gezerek çocuklara bilimi, sanati ve arastirmayi sevdirmek amaciyla ’Bilim Firarda’ programini gerçeklestirdi. Etkinlikte çocuklari yalniz birakmayan Baskan Dursun, ”Çocuklarin da sevkini ve nesesini artirmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Sultangazi'de Çocuklar 'Bilim Firarda' Ile Hem Egleniyor Hem De Ögreniyor
Sultangazi Belediyesi Bilim Merkezi’nin birbirinden eglenceli ve ilgi çekici bilim-sanat atölyeleri, yaz boyunca mahalle mahalle gezerek çocuklara kesfetmenin mutlulugunu yasatiyor. Belediye olarak merak eden, okuyan ve arastiran nesiller yetistirmek için yaz tatilini firsat bilerek “Bilim Firarda!” programi Sultangazi Sanat Sokagi’nda gerçeklestirildi.

Sultangazi’nin tüm mahallelerini ziyaret eden bu eglenceli bilim-sanat etkinlikleriyle çocuklar, yaz tatillerinde hem egleniyor hem de ögreniyor.

‘Bilim Firarda’ çocuklarin bilimle iç içe olmasini sagliyor. Matematikten astronomiye, resimden fen bilimlerine, robotik kodlamadan dramaya 12 atölye ve farkli alandaki etkinliklerle çocuklarin egitimden uzaklasmasinin önüne geçiliyor. Uzman egitmenler tarafindan verilen atölye egitimlerini çocuklar, en ince noktasina kadar takip etti.

Drama atölyesine katilan Hamza Gerzeli “ Burasi gerçekten çok eglenceli, burada bir sürü atölyeler var. Biz suan oryantasyon ve drama atölyesine katildik. Birazdan astronomi atölyesine katilacagiz. Burasi gerçekten çok güzel keske her zaman olsa burada oyunlar oynadik. Labirent oyunu oynadik, çok eglenceliydi keske herkes böyle eglenebilseydi” dedi.

Bilim merkezinde baglama çalmayi ögrendigini söyleyen Deniz Özen “Çok mutluyum, tam bir aile ortami ‘Bilim Firarda’ etkinligimiz 15 mahallede devam etmektedir. Çok güzel bir etkinlik, bilim merkezimize uzak kalan ögrencilerimizin bilim merkezinden faydalanmasini sagliyoruz. Bilim merkezinde yaklasik 1 senedir gidiyorum. Baglama çalmayi orada ögrendim” seklinde konustu.



Gayelerinin bilimsel faaliyetleri sokaga, meydana, okula ve sehre tasimak oldugunu belirten Sultangazi Belediye Baskani Abdurrahman Dursun “Bugün ‘Bilim Firarda’ etkinligimizde Sultangazi Sanat Sokagi’ndayiz. Bilim Firarda’nin ana temasi, kapali alanlarda, kültür merkezlerimizde çocuklarimiza yapmis oldugumuz bilimsel faaliyetleri sokaga, meydana, okula ve sehre tasimakti. Otobüsümüze bilimsel çalismalarimizi yüklüyoruz ve her mahallemizde geziyoruz. Bir gün ara veriyoruz, ertesi gün baska mahallemizde çocuklarimizla ve ailelerimizle bir arada oluyoruz. 12 atölyemizi sokakta, meydanda, caddede ve okulda uygulamaya çalisiyoruz ama bu projemizde en önemli sey esasinda sifir atigi hep önemsiyoruz. Bizim çok kullanilamayan bir otobüsümüz vardi. Bu otobüs bir yerlerde hurda olarak duruyordu. Yeniledik, piril piril hale getirdik. Dizayni tamamen bilimsel faaliyetlere uygun hale getirdik” dedi.

Sultangazi’nin çocuklari mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz diyen Sultangazi Belediye Baskani Dursun “Yaz aylarinda bir ay boyunca bilimsel faaliyette bulunuyorlar. Yaz tatilini çocuklar ile geçirmek istiyoruz. Çocuklarinda sevkini ve nesesini artirmak için çaba gösteriyoruz. Sultangazi’nin çocuklari mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Bilim Firarda yaz boyunca devam edecek, sonra Istanbul en önemli bilim merkezlerinden biri olan Necmettin Erbakan Bilim Merkezi’nde faaliyetlerimiz devam edecek. Bugün itibari ile yaklasik 5 bin 100 çocugumuza alanlarda ve meydanlarda böyle bu tür faaliyetler sunduk. Insallah ay sonuna kadar devam edecek, hedefimiz 10 bin çocugumuza agustos ayinda bilimsel faaliyetlerini, kültür faaliyetlerini ve sanat faaliyetlerini sunmak ve onlarla sokakta caddede bir arada olmak, her sey Sultangazi için diyoruz. Çalisanlarimizi ve komsularimizi mutlu etmek en büyük gayemiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA