Malazgirt'te Saglikçilar Kahvehaneleri Gezerek Asi Yapti

Türkiye’nin asilama orani en düsük bölgeleri arasinda olan Mus’un Malazgirt ilçesinde saglik ekipleri, kahvehaneleri gezerek korona virüs asisi yapiyor.

Malazgirt'te Saglikçilar Kahvehaneleri Gezerek Asi Yapti
15 Temmuz Demokrasi Meydani’ndaki kahvehanenin bir bölümünü asi standina çeviren görevliler, kayit yaptiranlari asiladi. Türkiye’de asilama orani en düsük iller arasinda yer alan Mus’ta, saglik ekipleri asilama çalismalarini sürdürüyor. Ilçe Saglik Merkezinde görev yapan saglik çalisanlari, asilanan kisi sayisinin artirilmasi için yogun çaba gösteriyor.

Özellikle asi hizmetini halkin ayagina kadar götüren saglikçilar, asi konusunda tereddüt yasayanlari bilgilendirerek ikna ediyor.

15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda asi olmaya gelen vatandaslardan Mahmut Tren, “Ben asi olmayi bütün dünyaki insanlara tavsiye ediyorum. Ben tüm dünyadaki insanlarin asi olmasini tavsiye ediyorum. Asi olalim saglikli kalalim. Çünkü asinin bir sürü faydalari var. Asi olunmadan saglikli olunmuyor. Bu virüsle bütün dünya ülkeleri mücadele ediyor. Fakat bu virüsü yenemiyor. Yenmemiz için de mutlaka asi olmaliyiz. Asiya evet diyoruz” dedi.

Kahvehane ve evleri dolasan saglik ekiplerinin asi hizmetini ayaklarina getirdiklerini kaydeden vatandaslar, “Bu salginin bitmesi için saglik ekipleri gereken her seyi yapiyorlar. Allah onlardan razi olsun" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA