Kurtlar Vadisini Ceviz Fidanlariyla Yesil Vadiye Dönüstürdü

Erzincan’in Iliç ilçesinde kiraladigi orman vasfini kaybetmis 222 dönümlük agaçsiz araziye binlerce ceviz fidani diken girisimci Yusuf Tasyumruk, "Kurtlar Vadisi" adini verdigi alani hem yesil vadiye dönüstürmeyi hem de ilk mahsulünü almayi basardi.

Kurtlar Vadisini Ceviz Fidanlariyla Yesil Vadiye Dönüstürdü
Iliç ilçesine bagli Kuruçay köyünden Yusuf Tasyumruk, Orman ve Su Isleri Bakanliginin 2012 yilinda, Dogu Anadolu’da agaç yoksunu kullanilmayan orman arazilerinin, ceviz agaci gibi gelir getirici ürünlerin fidanlari dikilerek ekonomiye kazandirilmasi ve çiftçinin de ek gelir elde edip geçimini saglamasi amaciyla baslattigi projeden yararlanmaya karar verdi.

Bu çerçevede yaptigi girisimlerden olumlu sonuçlar alan Tasyumruk, köyün yakinindaki bir vadide yer alan ve agaç bulunmayan 222 dönümlük alani, 49 yilligina kiraladi.

Tasyumruk, "Kurtlar Vadisi" adini verdigi araziye yaklasik 10 bine yakin ceviz dikti. Tasyumruk, bu tarihten itibaren damlama sulama yöntemiyle su verip bakimini yaptigi cevizlerden ilk mahsulünü almayi basardi.

Fidanlarin yöreye uyum saglayip ürün vermeye basladigini kaydeden Yusuf Tasyumruk, “Buranin arazisi çok zor oldugu için "Kurtlar Vadisi" olarak adlandiriliyordu. Kurt ve yaban hayvanlari da civarda var. Tellerle alani çevirip yaban hayvanlarina karsi tedbir aliyoruz. Çetnir irki ceviz fidanlarini buraya diktik. Kurdugumuz damlama sulama sitemiyle suladigimiz fidanlar kisa zamanda bölgeye uyum sagladi. Çok emek verdik, simdi mahsülümüzü aliyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA