Erzincan'da Turistlerin En Ugrak Yeri Girlevik Selalesi'nin Yolu Ve Kirik Dökük Tahta Köprüleri Tepki Topluyor

Erzincan’in Çaglayan beldesinde bulunan ve her mevsim ziyaretçilerine ayri bir manzara sunan Girlevik Selalesi, yerli ve yabanci turistlerin akinina ugruyor. Tatil zamanlarinda Erzincan nüfusundan fazla ziyaretçi agirlayan selalenin belde içerisinden geçen, adeta stabilizeye dönüsen ve yaklasik bir yildan fazla süredir yapilmayan yolu ile mesire alaninda bulunan kirik dökük tahta köprüleri tepki topluyor.

Erzincan'da Turistlerin En Ugrak Yeri Girlevik Selalesi'nin Yolu Ve Kirik Dökük Tahta Köprüleri Tepki Topluyor
Kent merkezine 35 kilometre uzaklikta ve Munzur Dagi eteklerindeki Kalecik köyünde yer alan dokuz ayri kaynak suyunun birlesmesiyle olusan Girlevik Selalesi, her mevsim ayri bir güzellik sunuyor. Yaz ve hafta sonu tatilini firsat bilen vatandaslar, 40 metreden akan buz gibi suyu ve dogal güzelligiyle öne çikan Girlevik Selalesi’nde serinliyor. Kisin suyunun büyük bölümünün donmasiyla olusan sarkitlar dolayisiyla büyüleyici bir manzaraya bürünen selale, ziyaretçilerine yazin da farkli güzellik sunuyor.

“Yol ve kirik tahta köprüler tehlike olusturuyor”

2020 yilinda "Dogal Sit-Nitelikli Dogal Koruma Alani" olarak tescil edilen Girlevik Selalesine giden Çaglayan Beldesinin içerisinden geçen ve stabilizeye dönüsen yol, sürücüleri tehlikeye sokuyor. CHP’li Çaglayan Belediyesi tarafindan 1 yildan fazla bir süre önce yapilan alt yapi çalismalarinin ardindan bozulan ve bugüne kadar onarilmayan yol adeta trafik kazalarina davetiye çikariyor. Parke taslarinin yerinden söküldügü, derince kasislerin olustugu, bu nedenle tek seridi kullanmak zorunda kalan sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor.

Yolu kullanan ve Erzincan’a sehir disindan gelen bir sürücü, “Buraya gelen gelmeyende bin pisman. Girlevik Selalesi muhtesem dogasiyla adeta büyülüyor. Ama su tarlaya dönen yolu ise bin pisman ediyor. Belediyenin bu yolu bu sekilde yapmadan birakmasi Erzincan’a hiç yakismiyor.” dedi.

“Kirik dökük tahta köprülere sirat köprüsü benzetmesi”

Öte yandan Girlevik Selalesi’nin bulundugu mesire alanindaki çürümeden dolayi parçalari kirilan, aralarda bosluklar olusan tahta köprüler ise sirat köprüsüne benzetiliyor. Yerli ve yabanci turistlerin, çocuklarin korkarak yavas adimlarla geçtikleri köprülerin bakimsiz hali tepki topluyor. Bir kaza yasanmadan köprülerin onarilmasi gerektigini vurgulayan vatandaslar, “Bu doga harikasi selalede kirilan ve yenilenmeyen tahta köprüler utanç veriyor. Geçerken korkarak geçebiliyoruz. Ilgililerin, yetkililerin bu durumla acilen ilgilenmeleri gerekir. Buraya gelen gurbetçiler, turistler bu bakimsizligi görünce hiç iyi düsünmüyorlar.” ifadelerine yer verdiler.

Konuya iliskin bir turizmci de sosyal medya hesabindan duruma tepkisini su ifadelerle belirtti:

“Bu Girlevik Selalesi’nin hali nedir böyle? Burasi böyle mi olmali? Sehre turist çekmek için verdigimiz emeklere yazik. Bu ne sahipsizlik! Yetkililere söylüyorsun; ‘Sahsa ait bölge diyorlar’, bölgeden birilerine söylüyorsun; Sit alani bir seye dokundurmuyorlar’ diyorlar. Haydi sehrin turistik yeri olmasini önemsemediniz. Bir vatandasimiz bir çocuk düsse, bir olumsuzluk olsa hesabini kim verecek? Bir düzen veremiyorsaniz kesin suyu akmasin, kapatin girisleri kimse girmesin.”
Kaynak: İHA