Yenisehir'de Festival Ve Kurtulus Coskusu

Tarim ve tarih kenti Yenisehir’de, Yunan isgalinden kurtulusun 100. yildönümü ve hasat coskusu, geleneksel Altin Biber Festivali ile yasanacak. Yenisehir Belediyesi, festival programinda ünlü sanatçilardan Muazzez Ersoy’u 4 Eylül, Kiraç’i 5 Eylül, Eypio ve Irmak Arici ise 6 Eylül’deki konserlerle ilçe halkiyla bulusturacak.

Yenisehir'de Festival Ve Kurtulus Coskusu
Yenisehir Belediyesi’nin bu yil 3-6 Eylül tarihleri arasinda düzenleyecegi Geleneksel Altin Biber Festivali’nde hem ilçenin Yunan isgalinden kurtulusunun 100. yili kutlamalari yapilacak hem de hasat coskusu bir arada yasanacak. Geçen yil festivalin salgin nedeniyle iptal edildigini hatirlatan Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin, “Bu yil dolu dolu bir festival programi hazirladik. Her karis topraginda Osmanli Devleti’nin banisi Osman Gazi ve silah arkadaslari Akçakoca, Abdurrahman Gazi, Hasan Alp, Konur Alp, Turgud Alp, Aygud Alp, Gündüz Alp, Saltuk Alp, Köse Mihal, Samsa Çavus ve Kara Ali gibi nice yigitlerin ayak izleri olan ‘Köksehir’ Yenisehir’de; bu sene hem düsman isgalinden kurtulusumuzun 100. yilini hem de hasat mevsiminin coskusunu Altin Biber Festivali’yle bir arada yasayacagiz. Osmanli Devleti’nin ilk Bassehri Yenisehir’imizde yasayacagimiz bu coskuya bütün Bursa’yi ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

Osman Gazi ve Atatürk

Ilkelerini MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin belirledigi “Üretken Belediyecilik” anlayisinin bir yansimasi olarak, son yillarda tarimda özellikle kooperatiflesme basliginda önemli adimlar attiklarini belirten Baskan Davut Aydin, sunlari kaydetti:

“Tarih ve tarim diyari ilçemizde hem geçmisle gelecegi bulusturmanin gayretindeyiz hem de tarimsal üretimle Bursa ve ülke ekonomisine daha fazla katma deger saglamanin mücadelesindeyiz. Özellikle çiftçimizi dogrudan pazarla bulusturmak amaciyla attigimiz adimlar, üreticimiz gibi tüketicimizi de mutlu etti. Iste bu gayret ve mücadelemizin bir nisanesi olarak bu yil düzenleyecegimiz festivalimiz; 3 Eylül 2022 Cumartesi günü Hatuniye Camisi’nde Osmanli Devleti gibi ilçemizin de kurucusu olan Osman Gazi ve silah arkadaslariyla Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile bütün sehitlerimiz için okunacak mevlidi serifle baslayacak.”

Kortej yürüyüsü ve konserler

7. Altin Biber Festivali’nin kortej yürüyüsünün 04 Eylül 2022 Pazar günü saat 17.30’da Atatürk Heykeli’nden baslayarak Dervis Eroglu Bulvari’nda tamamlanacagini ifade eden Baskan Aydin, “Burada Yenisehir’imize özgü biber stantlari ile ilçemizin düsman isgalinden kurtulus kutlamalari çerçevesinde düzenledigimiz 4 Mevsim Yenisehir Fotograf Yarismasi’nda derece ve mansiyona layik bulunan fotograflarin sergi açilisini gerçeklestirecegiz. Açilisi atli ve yaya okçuluk ekibi ile halk oyunlari gruplarinin gösterileri izleyecek. Gecenin finalinde ise Sanatçi Muazzez Ersoy’un konserini gerçeklestirecegiz” diye konustu.

05 Eylül 2022 Pazartesi günü ilçede toplu sünnet söleni gerçeklestireceklerini ve ayni gün aksam saatlerinde ünlü sanatçi Kiraç’i Yenisehir halkiyla bulusturacaklarini belirten Baskan Aydin, “06 Eylül 2022 Sali günü ise programa; Yenisehir’in düsman isgalinden kurtulusu nedeniyle ilçe kaymakamligimizda düzenlenecek tebriklerin kabulü ile baslayacagiz. Ardindan kurtulusun eski belediye meydanimizda canlandirilmasini yapacagiz. Festival programinin kapanisini ise ayni gün yine Dervis Eroglu Bulvari’ndaki Eypio ve Irmak Arici konseriyle gerçeklestirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA