Yaz Sicaklari Mezitli'de Keyfe Dönüsüyor

İçel’de yogun sekilde hissedilen sicak havalar Mezitli Belediyesinin çalismalariyla keyfe dönüsüyor. Mezitli Belediyesi tarafindan sicak yaz günlerinde tatli bir serinlik sunabilmek adina hayata geçirdigi su parki, aile plajlari, yazlik sinema gibi çalismalar ilçe disindan da binlerce vatandasin Mezitli’ye gelmesini sagliyor.

Yaz Sicaklari Mezitli'de Keyfe Dönüsüyor
Su Parki, pazartesi hariç haftanin alti günü 10.00 ile 18.00 saatleri arasinda açik olacak. Bastan asagiya tamamen yenilenen ve toplamda 3 bin 500 metreküp kapasiteye sahip olan su parkinda, bir adet 50 santimetre derinliginde 0-7 yas gurubu çocuk havuzu, üç bölümden olusan kademeli derinlige sahip yetiskin havuz ile 8 adet su kaydiragi bulunuyor. Dus yerleri, bayan ve erkek giyim kabinleri, emanet dolaplar ve tuvaletler, belediye personeli kontrolünde kullaniliyor. Mezitli Belediyesi su parkinda serinleme imkani bulunurken, özellikle havuzlarin temiz ve güvenli olmasiyla öne çikiyor. Su parkina gelenler su kafenin essiz yiyecek ve içecek menüsünden de yaralanabiliyorlar.

İçellilere nostalji yasatan yazlik sinema da en büyük ilgi gören alanlarin basinda geliyor. Ünlü sanat elestirmeni Atilla Dorsay baskanligindaki bir jüri tarafindan yapilan degerlendirmede, ’Türkiye’nin en güzel 10 sinemasindan birisi’ olarak gösterilen Mezitli Belediyesi yazlik sinemasi, ücretsiz olarak tüm İçellilere vizyon filmleri sunuyor. Izleyicilerin gazoz ve patlamis misir nostaljisini de yasadiklari eylül ayina kadar devam edecek yazlik sinemada, yerli ve yabanci film gösterimlerinin ücretsiz olarak izleyici ile bulusmaya devam edecek.

Milli Emlak Müdürlügünden alti farkli notayi kiralayarak özel düzenlemeyle aile plaji haline getiren Mezitli Belediyesi, vatandaslarin plajlari daha rahat kullanabilmesi adina tedbirler alindi. Aileleriyle birlikte rahat denize girmek isteyen vatandaslar için Mezitli Belediyesi tarafindan Soli Pompeiopolis Parki olmak üzere farkli sahillerde aile plaji olusturuldu. Aile plajlarina gelenler, sezlong ve semsiyelerin yani sira dus kabinleri ve giyinme odalarindan da yararlanabiliyor, büfelerden alisveris yapabiliyor.

Mezitli’de yasamanin bir ayricalik oldugunu belirten Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, yaz sicaklarindan bunalan vatandaslara serinlik ve eglenceyi bir arada sunmak için çalistiklarini söyledi.

Su parki, yazlik sinema ve aile plajlarina sadece Mezitli’den degil diger il ve ilçelerden yogun sekilde ilgi oldugunu ifade eden Tarhan, “Mezitlimiz çok özel ve güzel bir ilçe. Mezitli’de vatandaslarimiz her seyin en güzeline layiktir. Bu amaçla bogucu yaz sicaklarinin eglenceli bir serinlige dönüsmesi için çalisiyoruz. Çalismalarin sadece Mezitli’den degil diger il ve ilçelerden de yogun sekilde ilgi görüyor. Temizlik ve düzene çalisma arkadaslarimizin da nezaketi çalismalarimizin daha büyük ilgi görmesine yol açiyor. Halkimiza yaz sicaklarinda hem eglence hem de serinlik sunabilmenin mutlulugunu yasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA