Milli Savunma Bakani Hulusi Akar '7 Yilda 35 Bin 656 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Balikesir’e geldi. 9. Ana Jet Üssü’nü denetleyerek Balikesir ziyaretine baslayan Bakan Akar daha sonra sehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Bakan Akar, 7 yilda 35 binden fazla teröristin etkisiz hale getirildigini söyledi.

Son yillarda TSK’nin görev ve sorumluluklarinin arttigina isaret eden Akar, son dönemde Cumhuriyet tarihinin en kapsamli operasyon ve tatbikatlarinin icra edildigini dile getirdi. Bakan Akar, 15 Temmuz hain darbe girisimine ragmen TSK’nin dimdik ayakta oldugunu vurguladi.
"Bu terör belasindan asil milletimizi
kurtaracagiz"
Terörle mücadele operasyonlarinda Türk Silahli Kuvvetlerinin tek hedefinin teröristler oldugunu belirten Akar, TSK’nin faaliyetlerini, tüm komsularinin egemenlik haklarina ve toprak bütünlügüne saygili olarak gerçeklestirdigini anlatti. Türkiye’nin terörle mücadelesinin hem Suriye’ye hem de Irak’a katki sagladigini vurgulayan Akar, sözlerine söyle devam etti:
Suriye’nin kuzeyinde olsun, ister Irak’in kuzeyindekiler olsun, ister adi PKK olsun, YPG olsun, ister baska bir sey olsun terörist teröristtir. Bu teröristler hiçbir sekilde Kürt kardeslerimizi temsil edemez. Biz Türkler, Kürtler, Araplar kardes, biz yüzyillarca beraber ekmegimizi suyu paylastik bu vatani beraber ihya ettik, beraber savastik."
Hulusi Akar, "Ölürsek, sehit kalirsak gazi anlayisiyla en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadeleye devam edecegiz. Insallah bu terör belasindan asil milletimizi kurtaracagiz." diye konustu.
"Basarilarda en büyük pay, sehitlerimize, gazilerimize ait, tamamen farkindayiz"
Sinirlari korumak için her türlü müdahaleyi yeri ve zamani geldiginde yapacaklarini dile getiren Akar, bu kapsamda 24 Temmuz 2015’ten itibaren 35 bin 656 teröristin etkisiz hale getirildigini bildirdi. Sehitlerin ve gazilerin, onlarin ailelerinin Türkiye Cumhuriyet Devleti için çok degerli oldugunu belirten Akar, "Bizim anlattiklarimizdaki basarilarda en büyük pay, sehitlerimize ait, gazilerimize ait, tamamen farkindayiz. Bundan kimsenin süphesi olmasin, dolayisiyla sehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanligindan ve fedakarligindan dolayi sehitlerimize ve gazilerimize, sehit ve gazilerimizin siz degerli bas tacimiz ailelerine sükranlarimiz, saygilarimiz, minnet duygularimiz daimidir. Onlarin hatiralarini hiçbir zaman unutmadik, unutmayacagiz, unutturmayacagiz" ifadesini kullandi.
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar sehit aileleri ve gazilerle yaptigi bulusmanin ardindan Balikesir Valiligi, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanligi, AK Parti, BBP ve MHP Il Baskanliklarini ziyaret etti. Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ziyaretleri sirasinda esnafa hayirli isler dileyerek vatandaslarla da bir araya geldi.
