Mersin'de Yol Çalismalari Sürüyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ekipleri, kent merkezlerinde cadde ve bulvarlarda yenileme çalismalarinin yani sira, kirsal bölgelerde de ulasim altyapisini güçlendirmeye devam ediyor.

Mersin'de Yol Çalismalari Sürüyor
Büyüksehir ekipleri, Tarsus’ta bagcilik, zeytincilik ve diger tarimsal üretim faaliyetlerinin de yogun sekilde yapildigi Akçakocali Mahallesi, Büyük Kösebalci ile Çevreli mahallesi arasinda kalan grup yolunda, bozuk zemin iyilestirme ve ardindan kombi araçlar vasitasiyla çift kat sathi asfalt serim çalismasi gerçeklestirdi. Zemin bozuklugu nedeniyle sikayetlere neden olan grup yolunun 10.2 kilometrelik bölümünde serme ve sikistirma islemi uygulayan ekipler, ardindan sathi asfalt serimi gerçeklestirdi. Bunun yani sira, Akçakocali Mahallesi ana yolunda da 1.6 kilometrelik çift kat sathi asfalt serim islemi uygulandi. 2022 yaz asfalt programi çerçevesinde Tarsus’a bagli Topçu-Özlüce grup yolu, Yüksek Mahallesi grup yolu, Ballica-Heleke-Resadiye mahalleleri grup yolu, Yaramis-Çatalca-Agzidelik mahalleleri grup yolu ve birçok noktada sathi asfalt çalismasi gerçeklestiren Büyüksehir Belediyesi, Çamliyayla’da da Boztepe-Kisecik hattinda yol yapim faaliyeti yürütüyor.

Büyük Kösebalci Mahallesi Muhtari Nazim Yücel, “Üniversitenin oradan Muhat köprüsüne kadar yolumuz yapildi. Geçtigimiz dönem yapilan parke yol, arabalarimizi bozdu. Ondan bu yana yaptirmaya çalisiyorduk. 5-6 muhtar Vahap Baskanimiza durumu ilettik. Kendisi bu sorunumuzla aninda ilgilendi. Iyi ki böyle çaliskan bir Baskanimiz var” dedi.

Akçakocali Mahallesi Muhtari Ali Beyceoglu ise su problemlerinin çözülmesinin ardindan yollarinin da yapilmasiyla daha mutlu olduklarini söyleyerek, “Vahap Baskanima çok tesekkür ediyoruz. Grup yolumuz yapildi, Akçakocali merkezin yolu yapildi. Suyla ilgili de sikintimiz vardi, o sorunu da hallettiler. Yani çok memnunuz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA