Kadin Ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde 'Photoshop' Egitimi Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Kadin ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde kadinlara yönelik olarak “photoshop" egitimi basladi.

Kadin Ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde 'Photoshop' Egitimi Basladi
Kadin ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesinde robotik kodlama gibi teknolojik alanlarda egitim gören çocuklarin anneleri, onlari beklerken photoshop egitimi almaya basladi.

Hem yeni bir kazanim elde etme hem de ek kazanç kapisi olusturabilmek için kursa gelmeye baslayan kadinlar, 3 aylik egitimin sonunda tasarim yapmayi ögrenecek. Gelen talepler üzerine açilan egitim ile katilimcilar sosyal medyada post hazirlama, twitter, facebook ve instagramda ayri ayri görseller yapma, iki farkli nesneyi tek nesnede olusturma gibi islemleri yapabilecek. 3 ayin sonunda uygulama temelli çalismalar da yapilacak.

“Photoshop alaninda kendilerini gelistirmek için buradalar”

Atölye Sorumlusu Emre Askin, 3 ay boyunca haftada 2 gün sürecek olan photoshop egitiminin detaylarini anlatarak, “Kadinlar photoshop alanlarinda kendini gelistirmek için buradalar. Tasarim odakli çalismalarla ilgili bir fotograf düzenleme ve temel olarak tasarim tekniklerini onlara aktarmak için egitim düzenliyoruz. Su anda dijital çagda herkes, home ofis türü is modellerine geçis yapmaya basladilar. Kadinlar da bu alanda kendilerine gelir olusturmak istiyorlar. Bu yüzden tasarim egitimi konusunda bize talepler geldi. Herkesin su anda mevcut meslekleri var ama bu mesleklerin yani sira ek gelir kaynagi olusturmak için bu alani tercih ettiler. Photoshop, tasarim konusunda internet üzerinden yapilan çalismalari pazarlamanin en kolay yollarindan birisi. 3 aylik bir egitim olacak. Egitim sonucunda kadinlara katilim belgeleri saglayacagiz. Bu belge esliginde, herkes online ortamda kendi tasarimlarini pazarlamaya baslayacak” dedi.



“Photoshopun temelindeki bütün egitimler veriliyor”

Askin, dijital çagda tasarim yapabilmenin büyük avantajlarinin oldugunu belirterek, “Sosyal medya çok büyük bir platform haline geldi ve tasarim insanlarin dikkatini çekmek için önemli bir unsur. Her ne konuda olursa olsun yaptiklari isi pazarlamanin yöntemlerinden biri olarak, tasarim yapmayi ögreniyorlar. Burada post hazirlama, twitter, facebook ve instagram alanlarinda ayri ayri görselleri çikarma, iki farkli nesneyi tek nesnede olusturma gibi islemleri kesfedecekler. Maskeleme yöntemleri, isik ayarlari, flulastirma islemleri gibi photoshopun temelinde bulunan bütün egitimleri kadinlara sagliyoruz. 3 ay sonunda da uygulama temelli çalismalarimiz olacak. Yine egitim sonrasinda birlikte bir sosyal medya platformu kuracagiz ve bu platformu da tasarimsal anlamda gelistirmeye yönelik çalismalarimiz devam edecek” diye konustu.

Egitim için gelen kadinlardan Kadriye Koçak, fotografçilikla ilgilendigi için photoshop programinin kendisi için çok önemli oldugunu belirterek, "Fotograf makinem var, kendimi gelistirmek için photoshop’a ihtiyacim oldugunu düsünüyorum. Çünkü fotograf makinesi kullanmasini bilirsin, fotograf çekebilirsin, ama temelini de photoshop’ta olusturuyorsun. O yüzden photoshop benim için çok önemli. Sosyal medyayi çok kullaniyorum. İçel Büyüksehir Belediyesini de takip ediyorum. Ilerde fotografla photoshop’u birlestirip, belki daha sonra bunu ise dönüstürebilirim. Çünkü fotografçiligi ek is olarak yapiyorum. Ayrica ücretsiz olmasi benim için daha avantajli, çünkü photoshop kurs ücreti üst düzeyde. O yüzden burayi tercih ettim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA