Il Milli Egitim Müdürü Güney, Bayraktar Köyü Ilkokulu Ve Baksi Müzesi'ni Ziyaret Etti

"Temel Egitimde 10.000 Okul Projesi” iyilestirme çerçevesinde Bayburt’ta ki dezavantajli okullar basta olmak üzere tüm okullarin eksikleri tespit edilerek bu eksikler hizla giderilmeye devam ediyor.

Il Milli Egitim Müdürü Güney, Bayraktar Köyü Ilkokulu Ve Baksi Müzesi'ni Ziyaret Etti
Milli Egitim Bakanliginca baslatilan "Temel Egitimde 10.000 Okul Projesi” ile okullarin fiziki gereksinimleri ivedi biçimde giderilerek yeni egitim ögretim yilina hazir hâle getiriliyor. Okullar arasi basari ve imkân farkliliklarini azaltmak ve egitimde firsat esitligini güçlendirmek amaciyla hayata geçirilen proje geregi, dezavantajli okullar basta olmak üzere merkez ve köy okullarindaki eksiklikler tespit edilerek gideriliyor. Bu manada Bayraktar Köyü Ilkokulunu ziyaret eden Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, Insaat Emlak Sube Müdürü Isa Akgün’le beraber okulda incelemelerde bulunarak köy muhtariyla okul hakkinda genel durum degerlendirmesi yapti.

Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, daha sonra Bayraktar köyündeki Baksi Müzesi’ni ziyarette bulundu. Müzedeki eserleri inceleyerek müzenin kurulusu ve müzedeki eserler hakkinda görevlilerden bilgi aldi. Müzedeki eserleri inceledikten sonra atölyeleri gezerek atölyelerde çalisma yürüten akademisyen ve ögrencilerle sohbet etti. Il Milli Egitim Müdürlügü ile Baksi Kültür Sanat Vakfi arasinda imzalanan protokol geregi "Nehri Sanatla Yikamak" projesi dahilinde toplanan atiklarla tasarlanan sanat eserlerini inceledi.

Baksi Kültür Sanat Vakfi ile imzalanan protokolün önemine vurgu yaparak Baksi Kültür Sanat Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’a sükranlarini iletti. Ayrica misafirperverliklerinden dolayi Bayraktar köyü muhtari ve müzedeki görevlilere tesekkür ederek çalismalarinda kolayliklar diledi.

Il Milli Egitim Müdürlügü ile Baksi Kültür Sanat Vakfi arasinda imzalanan protokol geregi “Nehri Sanatla Yikamak” projesi 6-9 Haziran’da Çoruh Nehri’nden toplanan atiklar bir sanat eserine dönüstürülmesi için Baksi Müzesi’ne gönderilmisti. Toplanan atiklardan tasarlanan eserler 13-17 Haziran’da Baksi Müzesi’nde sergilenmisti.
Kaynak: İHA