Geçirdigi Trafik Kazasiyla Hayati Karardi

Mugla’nin Datça ilçesinde trafik kazasi geçirdikten sonra yataga bagimli kalan adam yardim bekliyor.

Geçirdigi Trafik Kazasiyla Hayati Karardi


Mugla’nin Datça ilçesinde geçirdigi trafik kazasi sonrasi yaklasik 3 gün yogun bakimda kaldiktan sonra belden asagisinin felç oldugunu ögrenen Hasan Demirel’in (43) hayati bir anda degisti. Dimerel’i önce esi ve çocuklari terk etti. Yaklasik 6 yildir felç olarak yasamini sürdürmeye çalisan Demirel’e kaza sonrasinda alinan raporla bakici maasi baglandi. Iki yil sonra raporu yenilendikten sonra 3’üncü kez yenilenen raporunda “Kismi Bagimli” ibaresi yer aldigi için 4 yildir aldigi bakici maasi kesildi. Simdilerde Osmaniye merkez Gebeli Mahallesi’nde yasli annesiyle birlikte kardesinin evinde yasamini sürdüren Hasan Demirel, bakimlari ve ihtiyaçlarindan dolayi zorluk çekiyor. Anne Münevver Demirel de (83) yasliligi ve yasliliga bagli olarak etkili olan hastaliklarindan dolayi oglu Hasan Demirel’in gerek kisisel ihtiyaçlari olsun gerekse kaldirilip indirilmesi olsun ihtiyaçlarini karsilayamaz oldu. Esi ve ogullarinin da terk ettigi Hasan Demirel’in tek istegi kesilen bakici maasinin tekrardan baglanarak kendisine bakici tutmasi.

“3 gün yogun bakimda yattim”

Kaza sonrasi yasadiklarini anlatan Hasan Demirel, “2016 yilinda Mugla’nin Datça ilçesinde trafik kazasi geçirdim. Ameliyat oldum. Belime platin takildi. Yaklasik 3 gün yogun bakimda yattim. Yogun bakimdan çiktiktan sonra belden asagim tutmadigini fark ettim. Felçli bir sekilde kaldim. Osmaniye Devlet Hastanesi’nde 2 yil geçerli olmak üzere 2 defa rapor çikarildi. Daha sonra bana raporun günü geçti rapor yenileyeceksin dediler. Sonra Osmaniye Devlet Hastanesi’ne gittim. Rapor için basvurdum. Raporu çikardilar. Raporda kismi bagimli oldugu ibaresini kullandilar. Bunu sordugumda dediler ki kismi bagimli oldugun için bakici maasini veremeyiz dediler. Daha önce kismi ve tam bagimli ibaresi yoktu. Sonradan çikarildi bu ibareler. Bu ibarelerden sonra bana kismi bagimli raporu verdiler” dedi.



“Benim talebim bakici maasimin tekrardan baglanmasi”

Annesinin yasliligindan dolayi kendisiyle ilgilenemedigini ifade eden Demirel, “Annem 83 yalinda kalbinde pil takili artik beni kaldiramiyor. Tansiyon, seker annemde her türlü hastalik var. Annemin de yapacagi bir sey yok suanda. Iki tane oglum var. Esim çocuklarimla beraber Yozgat’ta yasiyor. Esimde 2 seneden beri ne ariyor ne de soruyor. Yani esimle de irtibati koparmis durumdayiz. Esim benim bu durumda oldugumu biliyor. 2 yildan beni aramiyor sormuyor. Açikçasi esimde bana bakmiyor. Benim talebim bakici maasimin tekrardan baglanmasi ve kendime bakici tutmam. Bunu yaparlarsa çok memnun olurum. Malulen emekli oldum 4 bin lira gelirim var. Çocuklarimi da gönderiyorum. O da bize ancak yetiyor ama bakici tutsam bakiciya verecek param yok” diye konustu.



“Birine çagirsam da su verin desem herkes zorsunuyor”

Yasliligindan ve hastaliklarindan dolayi oglu Hasan’a bakamaz oldugunu söyleyen anne Münevver Demirel, “Bakamiyorum, kalp hastasiyim. Pil takildi kalbime. Seker, romatizma gibi de hastaliklarim var. Su parmaklarimin bende oldugunu hissetmiyorum. Bakamaz oldum. Birine çagirsam da su verin desem herkes zorsunuyor. Ben bile kalkip bir su içemiyorum. Çocuklara desem biz okuyoruz biz gidiyoruz deyip gidiyorlar. Esi ve çocuklari sormuyor. Hasan’a bir bakici lazim. Bana da bir bakici lazim. Gidemiyorum. Bastonla gidiyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA