Edirneli Kadinlar Dogadan Topladigi Atiklari Sanat Eserine Dönüstürüyor

Edirne’de bir atölyede üretim yapan kadinlar, dogadan topladiklari kozalak ve deniz kabuklarindan kapi süsü yaparak hem geri dönüsüme hem de ev ekonomilerine katki sagliyor.

Edirneli Kadinlar Dogadan Topladigi Atiklari Sanat Eserine Dönüstürüyor
Dogada çürümeye yüz tutmus objeleri toplayarak sanat eserine dönüstüren kadinlar, ortaya çikardiklari eserlerle hem kendi evlerini güzellestiriyor, hem de bunlarin satisini yaparak ev ekonomilerini kalkindiriyor. Edirne’de Mor Ev Kadin Atölyesi’nde bir araya gelen kadinlar, burada farkli el sanatlari ile ilgili kurs alirken ayni zamanda ortaya çikardiklari ürünlerin satisini yaparak ev ekonomilerine de katki sagliyor. Dogadan topladiklari atiklari çesitli dekoratif süs esyalarina dönüstüren kadinlar, kozalak ve deniz kabuklarini rengarenk boyalarla süsleyerek görsel sölen sunuyor.

Mor Ev Atölye Kadin Meclisi’nde görev yapan Halk Egitim Merkezi Kurs Ögretmeni Hümeyra Erçin, dogadan kazandiklari geri dönüsüm malzemelerini degerlendirdiklerini ve kozalaklar ve deniz kabuklarini dekoratif ev aksesuarlarina çevirdiklerini söyledi.

Hazirladiklari ürünlerin el sanatlari olarak balkonlari ve kapilari süsledigini belirten Erçin, çesitli tasarimlar ortaya çikardiklarini ve bu vesileyle kursiyerlerin hem çevreye hem de ev ekonomilerine katki sagladiklarini dile getirdi.

"Ev ekonomilerine katki saglamak adina güzel bir çalisma"

Kadinlarin güçlenmesi adina bu kurslarin çok fayda sagladigini söyleyen Edirne Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskan Yardimcisi Semra Çule, kadinlarin hem kendi evlerini güzellestirmeleri hem de ev ekonomilerine katki saglamalari adina güzel bir çalisma oldugunu belirtti.



"Malzemenin dogadan gelmesi çok güzel"

Malzemenin dogadan gelmesinin çok güzel oldugunu söyleyen kursiyerlerden 59 yasindaki Meltem Atak, "Insanin ortaya çikardigi ürünlerden kazanç saglamasi da çok daha güzel bir sey. Bütün hanimlara tavsiye ediyorum. Suanda çam agaçlarinin dökülen kozalaklarini geri dönüsüme kazandiriyoruz. Tam mevsimi. Ayrica sahillerden topladigimiz midye kabuklari var. Birlikte topladik. Burada hem vakit çabuk geçiyor. Ileriye dönük daha güzel projeler olacak. Bunlar hazir artik satisa sunacagiz" dedi.

Kaynak: İHA