Aydinli Ögrenciler Hem Eglendi Hem Ögrendi

Aydin’da sinif ögretmeni Yunus Emre Erden ve ögretmen arkadaslari düzenledikleri yaz kampinda ögrencilerine çevre bilincini asilamak için anlamli bir etkinlige imza atarak ögrencileri ile birlikte sahil temizligi gerçeklestirdi.

Aydinli Ögrenciler Hem Eglendi Hem Ögrendi


Sinif ögretmenleri; Yunus Emre Erden, Didem Yilmaz ve Neslihan Bilir ögrencilerin yasam becerilerini arttirabilmek ve doganin önemini aktarmak için Kusadasi’nda yaz kampi düzenledi.

Kamp boyunca ögrencilerine çevre bilinci egitimi veren ögretmenler, ögrencilerine plastik basta olmak üzere çesitli atiklarin dogaya verdigi zarari anlatti. Kamp sonunda ögretmenler gözetiminde, ögrenciler bulunduklari alan ve çevresinde sahil temizligi yapti. Ellerine eldiven giyip çöp torbasi alan ögrenciler, kumsala atilan çöpleri topladi. Ögrenciler topladiklari çöpleri, çöp kutusuna atarken çevredekilerden de takdir topladi.

Ögrencilerin dogada kendilerini daha özgür hissettiklerini ifade eden Yunus Emre Erden, "Çocuklar kampta sorumluluk bilincini ögreniyorlar. Kamp içerisinde çocuklara, çocuk haklarindan bahsediyoruz. Engelli bireylerin neler yasadiklarindan bahsediyoruz. Biz olma bilincini ögrenip bir birleriyle paylasim ve dayanisma içerisinde oluyorlar. Bunlara benzer bir çok egitimlerini verdikten sonra uygulama kisminda çocuklar dogada yürüyüs gerçeklestiriyor. Ellerinde eldiven ve posetlerle sahile inip sahilde o çocuklarin gelecegini düsünmeden kirletenlere örnek olmak için temizlik gerçeklestiriyoruz. Tabi ki bu sirada kendileri de dogadaki bir çöpün uzun yillar boyunca kaldigini ögrendigi için onlara nasil zararlari oldugunu kavriyorlar. Kamp sonrasi yasamlarinda da bu bir davranis olarak yerlesiyor. Çevreyi kirletmeyip kirletenleri de uyariyorlar. Bu sekilde çevre bilincini kazaniyorlar" dedi.



Kamp boyunca yenilen yemeklerden kalan yemekleri biriktirerek hayvanlarla paylastiklarini ifade eden Erden, "Artan yemekleri biriktirip, dogada yasayan canli dostlarimizi kendi elleriyle besliyoruz. Böylelikle ögrencilerimiz onlarin bu sicaklarda ne kadar susuz ve aç oldugunu gözlemliyorlar. Ögrenciler yaptiklari hareket ile içsel olarak hayvanlarin ne zor sartlarda yasadiklarini ve bizlere ihtiyaçlari oldugunu ögrenip günlük hayatlarinda yedikleri yemekleri israf etmeyip bunlari canli dostlari ile paylasiyorlar. Bu süreçte de uygulamada gördükleri için hayvan haklari konusunda daha hassas ve bilinçli bireyler olarak yetisiyorlar" diye konustu.



Kamp bitiminde katilim sertifikasi verilen ögrenciler çesitli hediyeler de ile ödüllendirildi.
Kaynak: İHA