AK Partili Görgel, 'Türkiye'de En Fazla Yatirim Alan 11'Inci Il Durumundayiz'

AK Parti Kahramanmaras Il Baskani Firat Görgel, “Bugüne kadar Türkiye’de en fazla yatirim alan 11’inci il durumundayiz. Eski miktarlarla söylüyorum kentimize 55-60 milyar hizmet yapilmis durumda” dedi.

AK Partili Görgel, 'Türkiye'de En Fazla Yatirim Alan 11'Inci Il Durumundayiz'
AK Parti Kahramanmaras Il Baskani Görgel, Türkiye ve Kahramanmaras’in gündemine dair açiklamalarda bulundu. Türkiye’nin bütün illerinde oldugu gibi Kahramanmaras’a da AK Parti döneminde önemli yatirimlar yapildigini ifade eden Görgel, “Bugün geldigimiz noktada Kahramanmaras ve Türkiye’nin hangi noktasina bakarsaniz bakin Türkiye ve Kahramanmaras yeniden ihya ve imar edilmis durumda. Kahramanmaras ilçelerle olan baglanti yollari ile, yapmis oldugumuz saglik tesisleri, okullar, tüm kamu binalari, yollar, köylere yaptigimiz hizmetlerden ve sehir merkezine yaptigimiz hizmetlerden çok daha farkli bir noktadayiz. Bugüne kadar baktigimizda Türkiye’de en fazla yatirim alan 11’inci il durumundayiz. Eski miktarlarla söylüyorum kentimize 55-60 milyar hizmet yapilmis durumda. Bu rakam bizden önceki 80 yila bakildiginda 80 yilda yapilan hizmetin 5-6 katina tekabül ediyor. Insallah 2023 seçimlerine de çok iyi bir sekilde hazirlaniyoruz. Bizler ile beraber Ankara’daki milletvekillerimiz de bakanliklardaki isleyisi takip ediyor. Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi il geneli yatirimlarina devam ediyor. Yatirimlarla temel atmalar yapildi ve açilislar yapilacak. Rutin isleri ise ilçe belediyelerimiz düzenli bir sekilde yapmaya devam ediyor” dedi.



Ifadelerinde 6’li masaya yüklenen Il Baskani Görgel, “6’li masa, 7’li masa diye tabir ettikleri bu isleri kesinlikle düzeltilmesi noktasinda katkilarinin olmayacagini vatandas kavramis. Bu yönde bir vizyon ortaya koyamayacaklarini vatandas görmüs. Türkiye ve Kahramanmaras’a dair bir gelecek planlamalarinin olmadigini vatandas görmüs. Bu feraset çok degerli bizler için ve bize de ayri bir sorumluluk yüklüyor. O yüzden bizlerde bu sorumluluga layik olmak için kentimiz için biraz daha vatandaslarimizin daha iyi sartlarda yasamalari için gayretlerimizi artirmaya yönelik azmimizi ortaya koyacagiz insallah” dedi.

Kahramanmaras’ta yapimi devam eden projeler ve yapilacak olan projeleri siralayan Görgel, “Kahramanmaras Kadin Dogum Hastanesi’nde bir sikinti vardi ve yeni bir hastaneyi tamamlayip açmaya çalisacagiz. Çaglayancerit - Dulkadiroglu arasindaki yolumuz çok uzun zamandir bize ilettigi sorundu ve yatirim çok büyük bir yatirim. Burada o zaman 150 milyona ihale edilmisti ve simdi kamulastirma çalismalarina devam ediliyor. Müteahhide teslim edildi ve hizli bir sekilde devam edecek. Elbistan - Göksun arasindaki yolumuz hizli bir sekilde devam ediyor ve bu yilin sonunda önemli bir bölümünü bitirmeyi planliyoruz. Yörükselim hastanesinin tasinmasina yönelik taleplerimiz vardi ve onu da milletvekillerimizin gayretleri ile beraber insallah Milli Savunma Bakanligi’miz ile görüsüldü ve Kisla sahamiza tasiyacagiz” dedi.

“Hem özel, hem de kamu yatirimlari ile Kahramanmaras’imizi büyütmeye devam edecegiz” diyen Görgel, “Önümüzde planlanan Ilica yolunun yatirim programina aldirma gayretimiz var insallah. Andirin’a köprü ile ilgili çalismalar devam ediyor. Adliyemize yeni bina ile ilgili çalismalar sürüyor. Kent meydani projesi hizli bir sekilde ilerliyor orada yikimlar gerçeklesiyor ve meydanin tasinmasi ve oranin is alani, otopark ve meydan plani hizli bir sekilde baslayacak. Büyüksehir belediyemize Önsen, Kanlidere ve Dogukent yolu üzerindeki yol, köprü ve kavsak çalismalarina devam ediyor. Klavuzlu’da çok önemli bir millet bahçesi yapiliyor. EXPO çok önemli bir sekilde devam ediyor. 2023 Nisan ayinda büyük bir organizasyon ile hem sehrimizi tanistiracagiz hem de sehrimizin güzelliklerini tanitmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA