19 Yillik Terzi Müsterilerinin Fotograflarini Koleksiyon Yapiyor

Adana’nin Kozan ilçesinde 19 yildir terzilik yapan bir kisi müsterilerinin fotograflarini alarak Türkiye haritasi üzerine ilistirip koleksiyon yapiyor.

19 Yillik Terzi Müsterilerinin Fotograflarini Koleksiyon Yapiyor
Kozan ilçesinde 32 yildir terzilik meslegini sürdüren Önder Demir, ilginç bir koleksiyon yapmaya basladi.

Bir müsterisinin kendisine hatira olmasi için verdigi fotografi alip 19 yil önce Türkiye haritasina ilistiren Demir bundan sonra sürekli müsterilerin fotografini isteyip koleksiyon yapmaya basladi.

Çirak olarak basladigi meslegine 19 yil önce açtigi terzi dükkaniyla yeni bir baslangiç yapan Önder Demir, 19 yildir müsterilerinin fotograflarini arsiv olarak sakliyor. "Severek yaptigim bir meslegim var" diyen Demir, "Evet oldukça nostaljik bir dükkan. Ama bu dükkani bu tarz dükkani farkli kilan arkadaki fotograflar. Ben kendi is yerimi açtigim gün bir pano olusturmustum. Yakin sevdiklerimizden müsterilerimizden fotograflar aliyorduk. Panoya yapistiriyorduk. Daha sonradan bunu daha güzellestirelim diyerek Türkiye haritasini Türk bayragi ile kapladik. Gelen müsterilerimiz, sevdiklerimiz bu panoda bizim de bir fotografimiz olsun diyen dostlarimiz fotograflarini verdiler. Biz de severek yapistirdik. Özel günlerde, zaman zaman fotograflar gözümüze çarptikça unutmamak için onlari ariyorum. Hal hatir soruyorum. Bayramlasiyorum. Özel günlerini kutlayabiliyoruz. Böyle bir anisi oldu. Tabii müsterilerimizin çok ilgisini çekiyor. Gören herkes soruyor. Merak ediyorlar. Biz islerini yaparken de bakiyorlar bir tanidigimiz var mi? Tanidiklarina da denk gelebiliyorlar. Panomuz dolarsa sayet baska bir degisik pano yaptirip yine fotograf koleksiyonuna devam etmeyi düsünüyoruz. Ilgi çok yogun. Meslek arastirmasi yapan kurumlar var, arkadaslar var. Merak edenler var. Onlar geliyorlar. Fotografimizi çekiyorlar. Is yerimizin resmini çekiyorlar. Farkli bir atmosfer oluyor” dedi.

Kaynak: İHA