Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi Fatih'te Basladi

Türkiye Satranç Federasyonu isbirligi ile gerçeklestirilen Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi, Fatih Belediyesinin ev sahipliginde Atatürk Çagdas Yasam Spor Salonu’nda basladi.

Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi Fatih'te Basladi
22 ülkeden 45 unvan sahibi, 65’ten fazla yabanci, binden fazla sporcunun katilimiyla bir rekora imza adan Uluslararasi Istanbul Açik Satranç Turnuvasi, Türkiye’de yapilan uluslararasi satranç turnuvalari arasinda en yüksek katilima sahip turnuva olma özelligini kazandi. Yarismacilarin 14 Agustos’a kadar çekismeli yarislarla galibiyet mücadelesi verecegi turnuva, Fatih Belediye Baskani Mehmet Ergün Turan’in katildigi açilis programiyla basladi.

Sporun baris ve kardeslige, insani iyilestiren, gelistiren islevine gönülden inanmis biri olarak bu güzel etkinligin bir parçasi olmaktan mutluluk duydugunu ifade eden Baskan Turan, “Turnuvamiz bu yil rekor sayida katilimciyla gerçeklesiyor. 21 ülkeden bin civarinda sporcuyu Fatih’te agirliyoruz. Katilimcilarimiz arasinda dünya genelinde büyük basarilar elde etmis önemli satranç üstatlari da bulunuyor. Ülkemizde son yillarda satranca ilginin artmasi, özellikle gençlerimiz arasinda ragbet görmesi, takimlar halinde uluslararasi turnuvalardan önemli basarilar elde etmeleri sevindirici ve gurur verici bir gelisme” dedi.



“Gençlerimizin saglikli gelismelerine özen gösteriyoruz”

Fatih Belediyesi olarak gençlerin gelisimine, fiziksel, ruhsal, zihinsel açidan saglikli yetismelerine özen gösterdiklerine deginen Baskan Turan, “Ilçemize üç yilda tam donanimli birçok spor merkezi kazandirdik. Fatih Belediyesi olarak belediyecilik faaliyetlerimizde gençlerimizin refahini artirmayi, egitim ve sosyallesme imkanlarini zenginlestirmeyi öncelikli hedeflerimiz arasinda degerlendiriyoruz. Gençlerimizin saglikli, kendinden emin, mutlu, inançli, insanlik sevgisiyle dolu yetismeleri için elimizden ne geliyorsa yapacagiz. Sporu, sporcuyu destekleyecegiz” dedi.

Konusmasinin ardindan turnuvaya katilan yarismacilarla ayri ayri görüsen Baskan Turan, hepsine basarilar diledi. Çekismeli yarislarda oyuncularin ter dökecegi turnuva 14 Agustos’ta sona erecek ve dereceye girenlere 100 bin liraya varan ödül verilecek.
Kaynak: İHA