Rus Yetkili Rogov Açiklamasi 'Ukrayna Ordusu Zaporijya Nükleer Santraline Saldirdi'

Rusya tarafindan isgal edilen Zaporijya bölgesinde kurulan Rus askeri-sivil idare sorumlularindan Vladimir Rogov, "Ukrayna ordusu Zaporijya Nükleer Santraline saldirdi" dedi.

Rusya’nin, Ukrayna’nin Zaporijya bölgesinde kurdugu askeri-sivil idare sorumlularindan Vladimir Rogov, son günlerde Zaporijya Nükleer Santrali’nin hedef alinmasiyla ilgili açiklamalarda bulundu. Ukrayna ordusunun kontrolü altindaki topraklardan roket ve topçu atislariyla santralin vuruldugunu açiklayan Rogov, "Ukraynalilar, Energodar ve Zaporijya topraklarina yönelik yogun saldirilarina devam ediyor. Santral komutanliginin bulundugu bölgede, radyasyon kaynak alaninin bulundugu noktaya ve itfaiye alanina 5 firlatma kaydedildi. Santrale yönelik saldirilar, Kiev rejiminin kontrolü altindaki Dnipyer’den roket ve topçu atislariyla gerçeklesti" dedi.

Rogov ayrica saldirilar sirasinda kimsenin zarar görmedigini belirtti.

Rusya Savunma Bakanligi, 5, 6 ve 7 Agustos tarihlerinde Ukrayna ordusu tarafindan insansiz hava araçlari ve topçu atislariyla Zaporijya’ya saldirilar gerçeklestirildigini ancak Rus hava savunma sistemleriyle bu saldirilarin püskürtüldügünü açiklamisti.
Kaynak: İHA