PAÜ, 16 Takim Ile TEKNOFEST Finallerinde

Ülkemizde milli teknolojinin gelistirilmesi konusunda kritik öneme sahip kurum ve kuruluslarin paydasliginda düzenlenen dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST Finallerinde PAÜ bu yil 16 takim ile mücadele edecek.

PAÜ, 16 Takim Ile TEKNOFEST Finallerinde


Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesini gerçeklestirmek için yola çikan, ülkemizde milli teknolojinin gelistirilmesi konusunda kritik öneme sahip, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ve Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi yürütücülügünde, kurum ve kuruluslarin paydasliginda düzenlenen dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te finaller için sona yaklasiliyor. Ilk kez 2018 yilinda TEKNOFEST finallerinde, farkli yillarda elde ettigi dereceler ile TEKNOFEST’e damgasini vuran PAÜ’lü takimlar, 30 Agustos-4 Eylül tarihleri arasinda, Samsun’da düzenlenecek 2022 Finalleri’nde de bu basari gelenegini devam ettirmek istiyor. Bu yil 39 farkli kategoride düzenlenen yarismalar sonucunda, PAÜ’den 16 takim TEKONFEST 2022 finallerinde yarismaya hak kazandi.

Ögr. Gör. Ömer Boyaci’nin danismanligindaki Algan IHA Takimi; Savasan IHA Kategorisinde, ‘Minerva’ isimli insansiz hava araçlari ile yarisacak.

Dr. Ögr. Üyesi Hatice Hilal Ezercan Kayir’in danismanligindaki Pusat Takimi, Insansiz Sualti Sistemleri Ileri Kategoride, ‘Sualti Otonom Araç Üretimi ve Kontrolü’ isimli projeleri ve ‘Murat 96’ adini verdikleri sualti araçlari ile yarisacak.

Hazar Roket Takimi; Doç. Dr. Arzum Isitan danismanliginda, Roket Yarismasi Zorlu Görev Kategorisinde, ‘Remem’ isimli roketleri ile finalde yarismaya hak kazanan tek ekip olurken, Dünya’da ilk kez düzenlenecek olan Dikey Inisli Roket Yarismasinda, Ars. Gör. Inan Agir danismanliginda ‘Hiera’ isimli roketleri ile yarisacak.

Dr. Ögr. Üyesi Volkan Onar’in danismanligindaki Hisar Roket Takimi, Roket Yarismasi Orta Irtifa (3000 m) Kategorisinde, ‘Aetos-3000’ isimli roketleri ile mücadele edecek.

Ögr. Gör. Armagan Bozkurt’un danismanligindaki Blazar Takimi, Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi-Çirpan Kanat Kategorisinde, ‘Robot Kus Tasarimi ve Uygulamasi’ isimli projeleri ile yarisacak.

Doç. Dr. Arzum Isitan’in danismanligindaki Ulas Roket Takimi; Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarismasinda ‘Nano Katkili Biyopolimer Yangin Söndürme Toplari’; Insanlik Yararina Teknoloji Yarismasi-Afet Yönetimi Kategorisinde ise ‘Yangin Söndürme Roketi’ isimli projeleri ile yarisacak.

Doç. Dr. Ismail Ovali’nin danismanligindaki NCT-Antlia Takimi, Akilli Ulasim Yarismasinda ‘Yapay Zekâ /Derin Ögrenme Algoritmalari ile Çalisan 1:10 Oraninda Küçültülmüs Tam Otonom Elektrikli Akilli Servis Aracinin Prototip Üretimi’ isimli projeleri ile yarisacak.

Doç. Dr. Ismail Ovali’nin danismanligindaki NCT-Noma Takimi, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarismasi-Ileri Kategoride ‘Tam Otonom Yük Tasiyici Sanayi Robotu Tasarimi ve Prototipinin Üretilmesi’ isimli projeleri ile yarisacak.

Doç. Dr. Ismail Ovali’nin danismanligindaki NCT-Aries Takimi, Insanlik Yararina Teknoloji Yarismasi-Saglik ve Ilk Yardim Kategorisinde ‘Hastaliklarin Ön Teshisi Için Yapay Zekâ ve Derin Ögrenme Destekli Akilli Saglik Asistani Tasarimi ve Prototipinin Üretilmesi’ isimli projeleri ile yarisacak.

Doç. Dr. Ersin Demir’in danismanligindaki Robot10 Teknoloji Takimi, Insanlik Yararina Teknoloji Yarismasi-Sosyal Inovasyon Kategorisinde ‘Robot Sefa’ isimli projeleri ile yarisacak.

Ögr. Gör. Mesut Aydinli’nin danismanligindaki Gökpusu Çagri Takimi, Uluslararasi Serbest Görev IHA Yarismasi-Serbest Görev Kategorisinde ‘Gökpusu Çagri’ isimli insansiz hava araçlari ile yarisacak.

Ögr. Gör. Adile Akpunar Bozkurt’un danismanligindaki Lodos Takimi, Tarim Teknolojileri Yarismasinda, ‘Rençber’ isimli insansiz hava araçlari ile yarisacak.

Ögr. Gör. Armagan Bozkurt’un danismanligindaki Rigid Takimi, Insanlik Yararina Teknoloji Yarismasi-Afet Yönetimi Kategorisinde, ‘Çok Fonksiyonlu Insansiz Uçan Amfibik Araç Tasarimi ve Uygulamasi’ isimli projeleri ile yarisacak.

Doç. Dr. Selim Köroglu’nun danismanligindaki Atay Takimi, Uluslararasi Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarislarinda, geçtigimiz yillarda; 2019 - Yerli Ürün Tesvik Kategorisi Türkiye Üçüncüsü; 2020 - Yerli Ürün Tesvik Kategorisi Türkiye Ikincisi; 2021 - Tanitim ve Yayginlastirma ve 2022 - Yerli Ürün Tesvik Kategorisi Türkiye Üçüncüsü/ Ön Teknik Tasarim Kontrol Video Ödülü derecelerinin sahibi olan ‘Alatay’ isimli araçlari ile yarisacak.

Doç. Dr. Ahmet Alptekin’in danismanligindaki PAÜ Biyomekanik Takimi, Insanlik Yararina Teknoloji Yarismasi-Sosyal Inovasyon Kategorisinde, ‘Dikey Siçrama Performansini Ölçmeye Yönelik Giyilebilir Cihaz Tasarimi’ isimli projeleri ile yarisacak.

Dr. Ögr. Üyesi Mustafa Aydin’in danismanligindaki Kara Dimrit Takimi, Tarimsal Insansiz Kara Araci Yarismasinda ‘Kara Dimrit’ isimli araçlari ile yarisacak.

“Gençlerimizin teknoloji alaninda proje üretmeleri, gelecegimiz adina bizleri umutlandirmaktadir”

TEKNOFEST finallerinde mücadele edecek tüm takimlara ve bireysel projeleri ile katilan ögrencilere özverili çalismalarindan dolayi tesekkür eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sunlari ifade etti:

“Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi’nin gerçeklestirilmesi adina düzenlenmeye baslanan TEKNOFEST yarismalarinda bizler her yil bir önceki yildan elde ettigimiz tecrübe ile bir sonraki yila çok daha iyi hazirlanmak, elde ettigimiz dereceler ile de ‘TEKNOFEST PAÜ’den Sorulur’ mesajini vermek istiyoruz. Üniversite-Sanayi is birligi çerçevesinde yaptigimiz protokoller, ögrencilerin staj deneyiminden öte egitimlerinin bir dönemini is yeri egitimi seklinde geçirmeleri bu alanda yaptigimiz çalismalardan bir tanesidir. Henüz ilkokul düzeyinden itibaren gençlerimizin teknoloji alaninda proje üretmeleri, gelecegimiz adina bizleri umutlandirmaktadir. Basta Üniversitemizin takimlari olmak üzere TEKNOFEST’te mücadele edecek tüm ekiplere basarilar diliyor, emeklerinden dolayi hepsine ayri ayri tesekkürlerimi sunuyorum. Üniversite yönetimi olarak bizler ve Pamukkale Teknokent yönetiminde yer alan meslek odalarimiz ile birlikte TEKNOFEST yarismalarinda yer alarak bizleri gururlandiran tüm takimlarimiza destek vermeye devam edecegimizi bu vesile ile bir kez daha belirtmek isterim.”
Kaynak: İHA