Karabük'te Trafik Çilesi Sona Erdirecek Projeler Start Aldi

Karabük’te kesintisiz trafik için yapilan projeler start aldi. Karabük Belediyesi tarafindan Baliklarkayasi mevkiinde start alan proje ile kentin önemli trafik kesim noktasindaki çilede sona erecek.

Karabük'te Trafik Çilesi Sona Erdirecek Projeler Start Aldi
Karabük - Safranbolu karayolu baliklarkayasi mevkiinde start alan proje çalismalarini yerinde inceleyen Karabük Belediye Baskani Rafet Vergili, projenin bitisi ile birlikte vatandaslarin kesintisiz trafik için isiklara takilmadan Safranbolu ve Kastamonu istikametine rahat bir ulasima kavusacaklarini söyledi.



Yapilan projenin alt geçit ve yan yollarla çok güzel bir proje oldugunu söyleyen Baskan Vergili, “Karayollari niye yapmadi, o niye yapmadi diye konusacak arkadaslar çok olacak. Daha önceki yillarda Yesil mahalledeki yol bile 2 sene asfaltlanmadi. Yok belediye mi yok karayolu mu yapacak diye. Sonuçta bunlarin ikisi de devletin bir parçasi. Buraya da devletten kredi aldik. Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Murat Kurum, kredi taleplerimizi onayladi. Iller bankasi kredilerimizi sagladi. Bu imkanlarla beraber buradaki alt geçitli yol çalismamizi yapmis olacagiz. Karabük’ün en önemli kesim noktasindaki trafikteki problemi çözecek bir program. En fazla yil sonuna kadar yeni kis gelmeden proje bitecek” dedi.



“Çile çekmeden rahatlik refah olur mu”

Yapilan elestirilere de cevap veren Baskan Vergili, “Millet Karabük’teki trafigi görüyor mu acaba. Göreve geldigim zaman Karabük’te 26 bin araç vardi ama simdi 70 binleri bulmak üzere. Neredeyse iki kisiden birine araba düsüyor. Bu gelisimi görüyor mu acaba arkadaslar. Geçenlerde bir baslik atmislar, Karabük’te kavsak trafik çilesi ne zaman bitecek diye. Daha dün basladik. Dün bir bugün iki, ne çilesi ya. Çile çekmeden rahatlik refah olur mu. Bu güzel bir proje ve bunu bugünkü imkanlarla belki yapabiliyoruz belki ileride bunu yapma bile sansimiz olmayabilir. Görev sürelerimiz içinde bugüne kadar, alt geçitler, köprüler viyadük ve yürüyen merdivenler yaptik. Atilmayacak adimlari attik. Çalismalarimiza baslayinca seçim yaklasiyor diye yapiyor diyorlar ama biz her zaman aynisini yaptik. Sonuçta siyaset bizim bir parçamiz ve her zaman düsünürüz ama suan bir yere aday degilim ama siyaset yapariz” ifadesinde bulundu.

Baskan Vergili, millet bahçesi ve meydanla ilgili çalismalarin Bakanlik tarafindan yürütülecegini ve anlasmalari yaptiklarini da kaydetti.

Kaynak: İHA