Kagit Sektöründe Firmalar Türkiye'de Üretim Yapmanin Yollarini Ariyor

Türkiye’de kagit sektöründe büyüme yasaniyor. Kagit üretimini Türkiye’de yapmak isteyen sektör temsilcileri çözüm ariyor.

Kagit Sektöründe Firmalar Türkiye'de Üretim Yapmanin Yollarini Ariyor


Türkiye’de yilda yaklasik 6 milyon ton kagit-karton tüketiliyor. Türkiye’nin kagit ve karton sektöründe büyük ölçüde disa bagimli oldugu biliniyor. Sektör temsilcileri üretimi Türkiye’de yapmanin yollarini ariyor. Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan MKS Kagit Kurucusu Maks Gerson, Türkiye’de kagit kullaniminin her geçen gün arttigini söylerken, kagitta disa bagimliliktan kurtulmak için Türkiye’de üretim yapmayi istediklerini dile getirdi.

"Kagit sektöründe büyüme sürüyor"

Sektörde talebin yükseldigine dikkat çeken Gerson, "Türkiye’de kagit sektöründe büyüme sürüyor. Buna bagli olarak ithalatimizda da her yil artis yasaniyor. Türkiye büyük ölçüde kagit sektöründe disa bagimli. Türkiye’de üretim yapmak istiyoruz, bunun için çalismalar yapiyoruz" dedi.



Türkiye’de üretim için tesviklerin olmasi gerektigini de ifade eden Gerson, "Kagit tüketiminin artmasindan dolayi depolama kapasitemiz zaman zaman yetersiz kalabiliyor. Agirlikli olarak Çin’den alim yapiyoruz. Devletimizin tesvikleriyle ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in destegiyle ülkemizde kagit üretimini saglayabiliriz. Biz sirket olarak bu yönde çalismalar yapiyoruz. Üretimin Türkiye’de yapilmasini saglarsak istihdam artisi da saglamis oluruz" diye konustu.



Dijitallesmenin sektöre etkisi ile ilgili de açiklamalarda bulunan Gerson, "Dijitallesme hizla yayginlasiyor. Akilli telefonlarin, bilgisayarlarin yayginlasmasiyla gazete, kitap, dergi gibi ürünlerde azalma yasaniyor. Fakat söz uçar yazi kalir görüsündeyiz. Dijitallesme ne kadar yayginlassa da kagit her zaman olacaktir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA