Izmirli Sedef'ten 'Aydinlatan' Tasarimlar

Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Iç Mimarlik ve Çevre Tasarimi Bölümü mezunu Sedef Sen, dogaya olan tutkusunu tasarima tasidi, cam ve pirinç kullanarak birbirinden dikkat çeken aydinlatma ürünleri (aplik, abajur, masa lambasi) gelistirmeye basladi. Italya’da yüksek lisansini tamamladiktan sonra Türkiye’ye dönerek kendi markasini kuran, iç mekanlara yönelik özel ürünler tasarlayan Sen, hazirladigi bir objeyle de Milano Tasarim Haftasi’nda (Isola Design District) Türkiye’yi temsil etti.

Izmirli Sedef'ten 'Aydinlatan' Tasarimlar
Izmirli Sedef Sen (28) , Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Iç Mimarlik ve Çevre Tasarimi Bölümü’nden 2017 yilinda mezun oldu. Üniversiteyi çift yabanci dille bitirdikten sonra egitim aldigi alanda kendisini daha da gelistirmeye karar veren Sen, Italya’nin yolunu tutarak iç mekan tasarimi alaninda yüksek lisans yapti. Egitiminin ardindan bir sirkette çalisma hayatina atilan IEÜ’lü Sen, bu sayede ünlü markalarla da is birligi yapma firsati yakaladi.

Basarili geçen Italya macerasinin ardindan Türkiye’ye dönen Sen, dijital marka yönetimi alaninda da egitim aldiktan sonra kendi isini kurmaya karar verdi. Iç mekanlarda kullanilan tasarimsal aydinlatma ürünlerinde yeterli alternatifin olmadigini gören Sen, bu ihtiyaci karsilamak hedefiyle markasini kurdu.

Çocukluktan gelen ilgi

Türkiye’nin yani sira yurt disina da açilarak tasarimlarini sergilemeyi hedefledigini ifade eden Sen, “Çocuklugumdan beri tasarima ilgi duyar, farkli bir seyler gelistirmeye odaklanirdim. Bu duygum gençken de hiç degismedi, üniversitede de bu dogrultuda egitim aldim. Üniversite dönemini çok iyi geçirdikten sonra Italya’da egitim almak da benim için essiz bir firsat oldu. Burada is hayatini tanidim ve çevre edindim. Ardindan kariyerime Izmir’de devam etmek, bu sehirde basarili islere imza atmak için döndüm” dedi.

Sen, sözlerini söyle sürdürdü:

“Hazirladigim ürünler pirinç ve camdan olusuyor, hepsi el isçiligi ve zanaatkarlarla üretiyor. Ürünlerimin hepsi dekorasyonu tamamlayan çok sik birer obje niteliginde. Italya’da en son yapilan Milano Tasarim Haftasi’nda da bir eserim sergilenme hakki elde etmisti. Aydinlatma olmasinin yani sira hem obje hem de vazo olarak kullanilabiliyor. Tüm ürünlerim patentli ve tescilli. Insanlari heyecanlandiran, kendi ruhumu yansitan fonksiyonel ve eglenceli tasarimlar üretmeye devam edecegim. Sevdigim isi yapiyorum ve dogadan ilham aliyorum; en büyük sirrim bu.”
Kaynak: İHA