Iletisim Baskani Fahrettin Altun'dan YIK Sonrasi Açiklama

Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu (YIK) toplantisinda, kurul üyelerinin yurt disinda ve özellikle de Avrupa’da Türkiye aleyhinde yürütülen propagandalar ile bunlara karsi alinacak tedbirler konusunda istisarelerde bulunduklarini kaydetti.

Iletisim Baskani Fahrettin Altun'dan YIK Sonrasi Açiklama
Cumhurbaskanligi Yüksek Istisare Kurulu toplantisi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda Bestepe’de gerçeklesti. Iletisim Baskani Fahrettin Altun toplanti sonrasi açiklama yapti. Yüksek Istisare Kurulu toplantisinin Cumhurbaskani Erdogan baskanliginda gerçeklestirildigini söyleyen Altun, Cumhurbaskanligi Külliyesindeki toplantida Kurul üyelerinin yurt disinda ve özellikle de Avrupa’da Türkiye aleyhinde yürütülen propagandalar ile bunlara karsi alinacak tedbirler konusunda istisarelerde bulunduklarini kaydetti.

Altun, Kurul üyelerinin bu çerçevede Türkiye’deki yabanci vakiflarin ve benzeri kuruluslarin faaliyetlerini de degerlendirdigini ifade ederek, "Türkiye demokrasi ve kalkinma yolunda mesafe kat ettikçe, bagimsiz adimlar attikça, Avrupa’nin ülkemize olan husumet düzeyinin de yükseldigine dikkati çeken Kurul üyeleri, Avrupa Birligi üyelik sürecinden terörle mücadele ve siginmaci konularina, Avrupa’nin Türkiye’ye karsi sergiledigi tutarsiz, haksiz, adaletsiz ve riyakâr tutuma isaret etmislerdir” açiklamasinda bulundu.

Kurul üyelerinin Türkiye’nin seçim sathi mailine girdikçe sosyal medya kaynakli dezenformasyonlarin ve milli birligi zedelemeye dönük provokasyonlarin artabilecegini belirttigini söyleyen Altun, "Kurul üyeleri, ülkemiz ve milletimiz ile ilgili sadece sinirlar içinde degil yurtdisinda da yogunluk kazanacagi anlasilan iftira kampanyalarina karsi alinacak tedbirler üzerine fikir teatisinde bulunmuslardir” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan’in toplantida, Avrupa’daki Türkiye aleyhtari siyasi ve sosyal alerjinin çok derin tarihi kökleri oldugunu belirttigini ifade eden Altun, Avrupa’nin etnik ve dini fanatizmini demokrasi, insan haklari, özgürlükler gibi kavramlarin arkasina saklanarak sergiledigini dile getirdigini kaydetti.

Altun, açiklamasinin devaminda su ifadelere yer verdi:

“Batinin medeniyet degerleri diye tüm dünyaya dayatilan ilkelerin kendi güvenlik ve refah düzeni tehdit altina girdiginde bizzat bu ülkeler tarafindan ayaklar altina alindigini defalarca gördüklerini ifade eden Cumhurbaskanimiz, ’Hak ve özgürlükler konusunda, hukuk devleti kilifina sigdirilmis nice fasist uygulamaya imza atanlar, bize karsi tam tersi bir çirkeflik içindedir. Avrupa’daki vatandaslarimizin en insani taleplerine bile sirtlarini dönenlerin, ülkemizde diledikleri gibi at kosturma taleplerinin gerisindeki niyeti biz gayet iyi biliyoruz. Bize karsi öfkelerinin sebebi, toplumsal ve toprak bütünlügünü bozduklari, devlet sistemini çökerttikleri yerlerde oynadiklari oyunu ülkemizde de tekrarlayamamis olmalaridir’ degerlendirmesinde bulunmustur.”
Kaynak: İHA