Gemlik Gübre'deki Facianin Sebebi Belli Oldu

Gemlik Gübre Fabrikasi’nda 1 isçinin hayatini kaybettigi, 3 isçinin de yaralandigi kazanin sebebi belli oldu.

Gemlik Gübre'deki Facianin Sebebi Belli Oldu
Gemlik Gübre Fabrikasi’nda meydana gelen is kazasinda 3 isçi yaralanmis, bir isçi ise hayatini kaybetmisti. Yasanan faciada, yillik bakimda reformer reaktöründe katalizörlerinin yenilenmesi için kazanin içine giren operatör Muhammet Neyaman oksijen yetersizliginden hayatini kaybetti. Neyaman’i kurtarmak isteyen, usta Yardimcisi Halil Ibrahim Aytaç, Usta operatör Özcan Sait ve Sorumlu Teknisyen Zafer Yildirim da yaralandi. Yaralilarin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

Konu ile ilgili Gemlik Gübre Sanayi A.S’den de açiklama yapildi. Açiklamada olayin nasil meydana geldigi anlatilirken, "Teknik ekiplerimiz olaya derhal müdahale etmis ve arkadaslarimiz Gemlik Devlet Hastanesine nakledilmislerdir. Maalesef çalisanimiz Muhammet Neyaman tüm müdahalelere ragmen kaybetmis oldugumuzu ögrenmis bulunmaktayiz. Diger arkadaslarimiz Zafer Yildirim ,Özcan Sait ve Halil Ibrahim Aytaç’in ise saglik durumlari iyi olup tedavileri devam etmektedir.

Tüm Gemlik Gübre ekibi olarak hepimizi yasa bogan bu üzücü is kazasinda, hayatini kaybeden çalisma arkadasimiz Muhammet Neyaman’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine bassagligi dileriz" denildi.
Kaynak: İHA