Geçmisten Gelecege Bilecik-Sögüt Kültür Turlari Basladi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan “Geçmisten Gelecege Selçuklu’dan Sögüt” temasiyla düzenlenen Bilecik-Sögüt kültür turlarinda ilk günün etabi tamamlandi.

Geçmisten Gelecege Bilecik-Sögüt Kültür Turlari Basladi
Selçuklu Belediyesi tarafindan düzenlenen Bilecik-Sögüt Kültür Turlari’nda yeni etabin ilk turu gerçeklestirildi.

Sabah saatlerinde Yüksek Hizli Tren (YHT) ile Konya’dan hareket eden ilk kafile gün boyu Bilecik ve Sögüt’ün tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde gördükten sonra aksam yine YHT ile Konya’ya dönüs yapti. Turun ilk etabina katilanlar geziden duyduklari memnuniyeti paylastiklari fotograflarla ölümsüzlestirdiler. Kültür gezisi çerçevesinde Bilecik’e giden vatandaslar, Bilecik’in tarihi ve essiz güzelliklerini, Osman Gazi’nin Osmanli Beyligi’nin temellerini attigi ve bir dönem Osmanli Devleti’ne baskentlik yapan Sögüt ilçesini ve Sögüt’ü fetheden Ertugrul Gazi’nin kabristanini da ziyaret etti. Ecdadin zengin mirasina yerinde sahitlik eden katilimcilar gezi boyunca Padisahlar Tarih Seridi, Orhan Gazi Cami, Seyh Edebali Türbesi, Bilecik Türbesi, Bilecik Yasayan Sehir Müzesi, Sögüt Kültür Müzesi, Kuyulu Mescit, Sögüt Ulu Cami ve Pelitözü Göleti de ziyaret etti.

Selçuklu Belediyesi “Geçmisten Gelecege-Selçuklu’dan Sögüt’e Kültür Turlari” çerçevesinde 10 Eylül tarihine kadar her gün YHT ile Konya’dan Bilecik ve Sögüt’e günü birlik ziyaret düzenleyecek. Toplamda bin 200 vatandasin faydalanacagi etkinlikler 40’ar kisilik kadin, erkek ve evli çift gruplar halinde devam edecek. Sabah 06.50’de YHT ile Konya Tren Garindan Bilecik’e hareket edecek olan kafileler Bilecik ve Sögüt’te profesyonel rehber esliginde sürdürülen kültür turunun ardindan yine ayni günün aksaminda yüksek hizli tren ile Konya’ya dönüs gerçeklestirecek.

“Bilecik- Sögüt gezimiz ecdadimizin mirasina isik tutacak”

Geçmisten Gelecege-Selçuklu’dan Sögüt’e Kültür Turlari’nin yeni etabini gerçeklestirecek olmanin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Geçtigimiz yillarda yaptigimiz tarihi ve kültürel gezimiz olan Bilecik Turunun yeniden hemsehrilerimizin hizmetine sunduk. Ecdadimizin mirasina isik tutacak olan gezinin ilk turunu tamamladik. Belediyemizin kültürümüzü daha yakindan tanima adina gelenek haline getirdigi bu gezimizden tüm katilimcilarimizin memnun kalacagina inaniyorum. Bilecik ve Sögüt turumuza katilacak olan tüm hemsehrilerimizde önemli bir ani birakacak olan bu gezimizin hayirlar getirmesini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA