Emet'e Saglikli Içme Suyu Temini Için Çalismalar Basladi

Emet Belediyesince Sorgun Göledinden ilçeye saglikli içme suyu temini için yüklenici firma tarafindan isale hatti yapim çalismalarina baslandigi bildirildi.

Emet'e Saglikli Içme Suyu Temini Için Çalismalar Basladi
13 kilometre nakil hatti ara baglantilarla 16 kilometrelik çelik boru hatti dösenecek güzergahta toprak yol yapim çalismalari da sürüyor. Ayrica isale hatti için gerekli çelik borular ilçeye gelirken, borularin uzun yillar dayanmasi adina katodik koruma sistemi de uygulaniyor. Sehir merkezinde 800’lük ve bin 500’lük su deposu yapim çalismalari sürerken, çalismalarda sona dogru orman bölgesindeki 400’lük su deposu yikilip yerine 800’lük su deposu yapilacak.

Katodik çelik isale hatti yapimi için çelik borularin ilçeye gelisi ve çalismalari yerinde inceleyen Emet Belediye Baskani Hüseyin Dogan çalismalar hakkinda bilgi verirken, hedeflerinin 2023 Mayis ayinda içme suyu çalismalarinin tamamlanmasi oldugunu ifade etti.



“Emet alt yapisi tamamen modernize edilecek”

Baskan Dogan;” Emet alt yapisini tamamen modernize edecek çalismalarimiz hizli bir sekilde sürüyor. Yüklenici firmamiz Emet göledinden ilçeye getirilecek içme suyu isale hatti çalismalarina basladi.

Bu arada yasanan su sikintilarini gidermek adina ekiplerimizle çesitli kaynaklardan depolarimiza kaynak aktarimlari yaparak çalismalari sürdürüyoruz. Allah’in izniyle 2023 Mayis ayi sonuna kadar Emet Göledinden içme suyumuz merkezdeki yapimi süren depolarimiza girerek, modernize edilmis içme suyu hattimiz ile evlerimize verilecek. Dua ve desteklerinizle bu isi en kisa sürede tamamlamak için yogun bir sekilde çalisiliyor “dedi.

Firmanin çalismalarini hizli bir sekilde sürdürdügünü AK Parti Ilçe Baskani Süleyman Ciner,” Insallah kazasiz belasiz saglikli dag suyunu ilçe halkimizin hizmetine sunacagiz. Firmamiza çalismalarinda kolayliklar diliyorum” dedi.

Emet alt yapi modernizasyonu çerçevesinde Emet göledinden isale hatti ile ilçeye su getirme, Emet göledi mevkiine aritma tesisi yapimi, Merkezde biri bin 500 metreküplük 2 tanesi 800’er metreküplük 2 depo yapimi toplamda 68 bin 853 metre içme suyu boru hatti, 56 bin 822 metre kanalizasyon, 3 bin 508 metre yagmur suyu kanallari yapimlari da gerçeklestirilecek. Ayrica yapilacak bir ihaleyle Hamam ayagina Atik su aritma tesisi yapilacak.

Belediye Baskani Hüseyin Dogan, Cumhurbaskanligi ile yaptiklari girisimler sonucu 20 milyon TL hibe destegi sagladiklarini, yapim isinin önümüzdeki günlerde ayir ihaleye çikacagini ifade etti.



“Emet göledi hem Emet’e, hem de tarima can suyu olacak”

Emet göledinin hem Emet’e, hem de tarima can suyu olacagini söyleyen Dogan,” Tamamlanan Emet barajinin temelden yüksekligi 30,5 metre ve 1,70 milyon metreküp su biriktirme kapasitesi ile bölgede yapilacak sulu tarim ile birlikte tarimsal üretimin arttirilmasi, tarima dayali sanayinin de geliserek bölge ekonomisine büyük katkilar saglayacagi öngörülüyor. Bu nedenlerle tarimsal sulama imkanlarinin arttirilmasi bölge için büyük önem arz ediyor. Emet Barajinin Sulama sebekesinin de tamamlamasi ile (2018 fiyatlari ile) ülke ekonomisine yillik 2 milyon 375 bin 440 lira katki hedeflenmektedir. Gölet ile bin 30 dekar tarim arazisi sulanacak. Ayrica yillarca arsenikli su sikintisi yasanan ilçede Emet göledinden temin edilecek su ile halk saglikli içme suyuna kavusacak” diye konustu.

Kaynak: İHA