Doga Harikasi Borçka Karagöl Kano Gösterisi Büyük Ilgi Gördü

Borçka Karagöl Tabiat Parki kano sporcularini agirladi. Karagöl’ün muhtesem dogasinda kano sporcular gösterileri büyük ilgi gördü.

Doga Harikasi Borçka Karagöl Kano Gösterisi Büyük Ilgi Gördü
Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan Karagöl, bu kez farkli bir etkinlige ev sahipligi yapti. Gençlik Spor Il Müdürlügünün kentin dogal güzelliklerine dikkat çekmek ve spor faaliyetlerini kent genelini yaymak amaciyla gerçeklestirdigi çalismalar için Karagöl’ü seçti. 6 kano sporcusu, tabiat parki sinirlari içinde yer alan yemyesil dogayla çevrili Borçka Karagöl’de kürek çekerek antrenman yapti. Sporcular durgun su kano antrenörü Pinar Demirci’nin koordinesinde gölde yaklasik iki saat boyunca kürek çekerek yüksek irtifa antrenmani gerçeklestirdi. Kano gösterisi sirasinda göl üzerinde yer yer etkili olan sis de bölgede görsel bir sölen olusturdu.

Il Gençlik ve Spor Müdürlügü Spor Sube Müdürü, Mehmet Basköylü, sporun çesitliligini kentin her bölgesine yaymak için farkli etkinlikler gerçeklestirdiklerini söyledi.

Kentte akarsu ve durgun su branslarinda faaliyetlerin devam ettigini anlatan Basköylü, "Kentin tanitimina katki saglamak için bu etkinlikleri kentin önemli turizm merkezlerinde yapmayi planliyoruz. Bugünkü etkinligimizin amaci, Borçka Karagöl’ün tanitimina katki sunmak, müsabakalara hazirlanan sporcularimiza farkli bir ortamda antrenman yaptirmak ve sporcularimizla birlikte aile havasinda zaman geçirmek” dedi.

Çok verimli bir antrenman gerçeklestirdiklerini anlatan Basköylü, “Sporcularinizin adini önümüzdeki yillarda daha çok duymaya baslayacagiz. Durgun su kanoda çalismalarini agirlikli olarak Borçka baraj gölünde yapiyoruz. Bugün farkli bir ortamda çalismamizi yapti. Burasi 1600 rakimli bir yer. Yüksek rakimli yapilan kamplarin sporcu sagligi açisindan önemli oldugunu biliyoruz. Bugün de burada yüksek irtifa çalismamizi yaptik” diye konustu.

Sporcularda Nisa Yilmaz da böylesini essiz muhtesem bir dogada spor yapmaktan çok büyük keyif aldigini ifade ederek bu imkani saglayan yetkililere tesekkür etti.
Kaynak: İHA