Bakan Yanik'tan Dogal Gaz Yardimi Müjdesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Dogal Gaz Tüketim Destegi programimizla yine 4 milyon hanemizi 3 milyar TL bütçe ile desteklemeyi hedefliyoruz. Zorlu geçen kis sartlarindan vatandaslarimizi bölgenin iklim sartlarina göre azami derecede korumayi hedefliyoruz” dedi.

Bakan Yanik'tan Dogal Gaz Yardimi Müjdesi
Edirne’de sehit Mustafa Tezgider Sosyal Dayanisma Merkezi’nin açilisinda konusan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Dogal Gaz Tüketim Destegi programi hakkinda açiklamalarda bulundu. Bakan Yanik, “Dogal Gaz Tüketim Destegi programimizla yine 4 milyon hanemizi 3 milyar TL bütçe ile desteklemeyi hedefliyoruz. Zorlu geçen kis sartlarindan vatandaslarimizi bölgenin iklim sartlarina göre azami derecede korumayi hedefliyoruz” diye konustu.



“Anaokuluna ve anasinifina kaydettirilen çocuklarin giderleri karsilanacak”

Anaokuluna ve anasinifina gidecek çocuklara destek olacaklarini ifade eden Bakan Yanik, “Evlerin nesesi küçük çocuklarimiz için de egitim desteklerinde bulunuyoruz. 500 milyon TL bütçeyle anaokuluna ya da ana sinifina gidecek 1 milyon çocugumuza destek olacagiz. Sosyal yardimlardan yararlanan ailelerimizin 3-5 yas araligindaki çocuklarini anaokuluna veya ana sinifina kaydettirmeleri halinde, velilerimizin adina giderleri Milli Egitim Bakanligina dogrudan biz ödüyoruz” açiklamasinda bulundu.

“Ailelere 450 TL ile 600 TL arasinda destek saglanacak”

Bakan Yanik, konusmasinin devaminda, “Bakanlik olarak baslattigimiz Ulusal Hane Ziyareti Programi ile düzenli veya süreli yardim programlarindan faydalanan vatandaslarimizin hanelerine, 4 ay boyunca düzenli ziyaretler gerçeklestirecegiz. Ihtiyaçlarini yerinde tespit edecegiz ailelerimizin durumlarina uygun modellerden faydalanmalarini saglayacagiz. Türkiye Aile Destek Programimiz çerçevesinde 15 milyar TL’lik bütçeyle, 4 milyon hanemize ulasmayi hedefliyoruz. Bu 4 milyon haneye 12 ay boyunca hanelerin gelir durumuna göre aylik 450 TL ile 600 TL arasinda degisen miktarlarda destek olacagiz” dedi.

“Sosyal hizmet anlaminda da aslinda bir çigir açmis olduk” ifadelerine yer verdi.

"Yardimlari arttirdik"

Iktidara geldikleri günden itibaren sosyal yardim programlarinin birim tutarlarinda önemli ölçüde artis saglandigini ve ortalamanin yüzde 91’e ulastigini anlatan Bakan Yanik, “49 baslikta verdigimiz sosyal yardim programlarimizin birim tutarlarini önemli ölçüde artirdik. Iktidarlarimiz süresince yapmis oldugumuz bu artis, iktidara geldigimiz zamana kiyasla ortalama yüzde 91 oraninda artti. Eskinin talep odakli hizmet anlayisini arz odakli anlayisa çevirdik ve sosyal hizmet anlaminda da aslinda bir çigir açmis olduk. Arz odakli sosyal hizmet anlayisi nedir onu biraz açmak istiyorum. Çünkü burada SODAM açmamizin sebebi de aslinda temelde arz odakli sosyal hizmet anlayisina geçmemize dayaniyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA